Els aerogeneradors del Bages i de l'Anoia hauran de modificar la senyalització lumínica



L'actual il·luminació blanca, intensa i intermitent que provoca molèsties als veïns es susbtituirà per llum de color vermell, fixes i de menys intensitat.

L’acció judicial que l’entitat El Saüquer, ubicada a Aguilar de Segarra, va presentar l’any 2010 per posar de manifest 'les molèsties i la contaminació lumínica que provocaven els indicadors lluminosos d'aquestes instal·lacions' ha prosperat. Això fa que els parcs eòlics situats a l'Anoia i el Bages hauran de modificar la senyalització lumínica dels seus molins.

Actualment, els llums que porten els molins eòlics són de color blanc i intermitents i d'una elevada potència. La secretària de l'entitat El Saüquer, Judit Ester, ha explicat que aquesta il·luminació produeix 'efectes molt molestos a la població que viu prop dels molins, a les granges i a les persones que circulen per les carreteres del voltant. Aquesta és una zona que compta amb alts nivells de protecció i els llums causaven un impacte molt fort cada nit'.

La queixa afectava més d'un centenar d'aerogeneradors ja operatius situats entre l'Anoia i el Bages. Finalment, i gràcies al suport del síndic de Greuges, la resolució de la direcció general de Polítiques Ambientals de la Generalitat ha acceptat les denúncies i instarà als promotors dels molins a que canviïn la il·luminació.

Els llums serveixen per indicar durant la nit la presència dels aerogeneradors als avions. La resolució de la direcció general de Polítiques Ambientals de la Generalitat atén la necessitat d'aquest tipus de senyalització, però no amb el tipus de llum que es realitza fins ara. En aquest sentit, des del departament de Territori i Sostenibilitat han explicat que els nous llums que es volen col·locar serien de color vermell, amb una intensitat màxima de 2.000 candeles i fixes.

Segons fonts del departament, aquest llum no molesta i fa la mateixa funció per a la navegació aèria. El departament de Medi Ambient ha assegurat que també demanaran als promotors dels parcs eòlics de la resta de Catalunya que segueixin el mateix pas que els promotors dels parcs de la Catalunya Central. Els nous parcs eòlics que es construeixin al país ja portaran la nova il·luminació.

Imatge extreta de http://magicallum.wordpress.com/llum-del-sol/amb-la-llum-del-bambu/

Informació extreta de http://www.viladetora.net/1-noticia-1242-els_aerogeneradors_del_bages_i_l_anoia_hauran_de_modificar_la_senyalitzacio_luminica.html

Comentaris

ja posats ha dit…
I els de la Segarra?
Anònim ha dit…
Hi ha nits que l'horitzó sembla un arbre de Nadal.