Del 31 de març al 7 d'abril, a Salardú, PYRENADES 2012



Pyrenades és una setmana d'activitats que tenen com a eix conductor el coneixement i debat entorn al pirineisme i la muntanya. Tot el seu programa és gratuït i té l'únic objetiu de posar els Pirineus catalans en el punt de mira, i difondre el debat sobre el valor natural, cultural i mediambiental que suposa per a Catalunya l'existència dels Pirineus.

El festival se celebra en diferents espais, i inclou activitats vinculades a l'entorn natural (caminades i excursions per la Val d'Aran de diferents nivells de dificultat) i una exposició creada especialment per a l'ocasió, sobre la fotografia estereoscòpica o en 3D i la muntanya, que fa un recorregut des dels seus inicis al s. XIX amb els primers exploradors, fins a l'actualitat. D'altra banda, hi haurà un cicle de conferències amb experts sobre temes relacionats com, per exemple, el canvi climàtic a través de la transformació dels llacs al Pirineu. També es podrà veure al llarg de tota la setmana la II Mostra de Cinema de Muntanya, entre altres. Pyrenades és una idea del PyrenMuseu i el Refugi Rosta.




Per a més informació: http://www.pyrenades.es/



Text extret de l'Agenda Cultural del Departament de Cultura, a http://cultura.gencat.cat/agenda/fitxa.asp?fitxa_id=31455&pos=10&tc=3&Tema=T1ªi=1&ord=1&panell=1

Comentaris