Berga presenta l'aplicació per a Iphone i Android 'La Patum i Berga'



L'aplicació permetrà, entre moltes altres coses, seguir La Patum en viu durant els dies de la festa, oferint informació a l'instant del recorregut de les passades i del lloc per on passen aquestes en cada moment.

A finals d’abril, la capital berguedana disposarà d’una aplicació gratuïta per a Iphone i Android que permetrà tenir Berga a l’abast d’un clic de manera fàcil i ràpida. Aquesta és una de les principals característiques de la nova aplicació “La Patum i Berga”, que oferirà a la ciutadania un ampli ventall d’opcions relacionades amb la ciutat i que s'oferirà en català, castellà i anglès.

L’aplicació, que ha estat creada per Marc Vallejo, desenvolupador d’aplicacions mòbils d’Ios; i per Albert Bres, desenvolupador d’Android, i el disseny gràfic de la qual ha anat a càrrec del dissenyador Salvador Vinyes, ara per ara es compon de dues seccions, una destinada a La Patum, i una altra centrada en la ciutat de Berga.

L’apartat destinat a la festa berguedana compta amb diferents subapartats, un dels quals permetrà seguir La Patum en viu durant els dies de la festa, a través d’unes eines que facilitaran a l’usuari saber, per exemple, el recorregut de les passades i el lloc per on passen aquestes. Això serà possible gràcies a una altra aplicació especial per a un únic mòbil que portarà algú dels músics o de les comparses i que a través de GPS enviarà la senyal de la ubicació a una base de dades que connectarà amb la resta de mòbils i indicarà d’aquesta manera el punt on es troba el passacarrers. L’aplicació compta amb el suport del Patronat Municipal de La Patum.

A banda, durant la resta de dies de l’any, els usuaris podran consultar aspectes referents a la ciutat com pot ser l’agenda o telèfons d’interès, així com també referents a l’àmbit del comerç i l’hostaleria, dinamitzats per la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) i l’Associació de Turisme i Hostaleria, en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga. D’aquesta manera, l’aplicació “La Patum i Berga” esdevindrà una eina útil per als visitants però també per a la ciutadania.

Aquesta aplicació és el resultat d’una idea inicialment centrada en La Patum i que, de manera natural i com a conseqüència del lligam inevitable que hi ha entre la ciutat i la festa berguedana, ha acabat derivant en una aplicació de Berga i de La Patum, d’aquí el seu nom.

Informació i fotografia extretes de http://www.lapatum.cat/index.php/news/31/17/Berga-presenta-l-aplicacio-per-a-Iphone-i-Android-La-Patum-i-Berga

Comentaris

jaume primer ha dit…
Com tenim l'Aquelarre en aquest tema?
una bruixa ha dit…
Sense comentaris.