'Ara va de bo', 40 anys i mig.



Ja fa 40 anys i mig de la bèstia més mítica de les cançons per a petits i grans: "El gripau blau". La gent d'Ara Va de Bo, acompanyats d'antics components i d'un públic nombrós, ho van celebrar fa pocs dies en el marc del Festival Tradicionàrius de Barcelona.

El grup d'animació 'Ara Va de Bo' es va formar el juliol de 1971 a Barcelona, a l'Escola d'Estiu de Mestres de l'Associació Rosa Sensat.

El van fundar tres antics membres d'El Grup de Folk (Xesco Boix, Jordi Roura i Josep Maria Pujol), la bibliotecària infantil Núria Ventura i la mestra especialitzada en dansa Laura Pérez.

Fins ara ja han passat pel grup més de 60 músics, dansaires i actors.

L'objectiu inicial del grup era més pedagògic que artístic: treballar per escoles, centres d'esplai i festes infantils al carrer.

Les circumstàncies del país van provocar que el grup també oferís espectacles no previstos inicialment: pallassos, teatre de carrer, titelles, prestidigitació i mim.






El món discogràfic ha estat una bona plataforma de la feina del grup. Ara Va de Bo ha enregistrat els seus discos amb la col·laboració de nens i, sovint, músics de primera fila: Xavier Batllès, Jordi Sabatés, Max Sunyer, Josep Mas Kitflus, etc.En els seus discos i espectacles la música tradicional catalana s'ha combinat amb el rock, el jazz, la salsa, etc. per intentar oferir una proposta als nens i adolescents atractiva i inspirada en les sonoritats del país.

L’any 2001, Ara Va de Bo, després de 30 anys de feina, va especialitzar-se en treballar en petits grups per les escoles oferint sessions amb contes i cançons basats en les rondalles i la música tradicional i preferentment per a edats entre l’Escola Bressol i 7 anys . En aquestes audicions els nens poden apendre a l'aula, el funcionament dels instruments i fins i tot en construeixen exemplars rudimentaris.

El grup aposta pel folklore intercultural que s'ha d'elaborar al pais amb la combinació de la tradició catalana i les altres ètnies que han arribat i conviuen amb nosaltres.

Vídeos extrets de youtube.

Informació extreta de http://www.crdfolk.com/ara_va_de_bo.html

Comentaris

Llucifer ha dit…
Em dóna la sensació que avui en dia no hi ha tants grups d'animació com fa uns anys. Vaig errat?