La càmera del temps de TV3 de Cervera ja té accés a través d'Internet i disposa del seu propi 'giny'

En informàtica, un giny (en anglès, widget) és una petita aplicació o programa, usualment presentat en arxius o fitxers petits que són executats per un motor de ginys o Widget Engine. Entre els seus objectius estan els de donar fàcil accés a funcions freqüentment usades i proveir d'informació visual. No obstant això els ginys poden fer tot el que la imaginació desitgi i interactuar amb serveis i informació distribuïda a Internet, poden ser vistosos rellotges en pantalla, notes, calculadores, calendaris, agendes, jocs, finestres amb informació del temps a la seva ciutat, etcètera.

Els ginys d'escriptori també es coneixen com a gadgets d'escriptori, i són una nova categoria de mini aplicacions, dissenyades per proveir d'informació o millorar una aplicació o serveis d'un ordinador o ordinador, o bé qualsevol tipus d'interacció a través del World Wide Web.

Des d'aquests dies ja podem accedir a la càmera del Temps de TV3 instal·lada recentment a Cervera a través d'Internet (clica aquí per accedir a les càmeres del Temps de TV3). A més, el servei ja disposa del seu giny, que permet, entre d'altres, que instal·lem aquesta aplicació en els nostres blocs i pàgines webs (clica aquí per accedir als ginys de les càmeres). Entre d'altres serveis, l'aplicació permet accedir al temps en directe i a una seqüència de les darreres 24 hores.



Text extret de http://ca.wikipedia.org/wiki/Widget

Comentaris

Enric56 ha dit…
La imatge que ofereix la càmera és molt maca, però és una llàstima que no s'hagi pogut muntar en algun altre lloc on fos possible ensenyar d'altres edificis destacats de Cervera com la universitat o el sindicat, o fins i tot en dies de cel clar gaudir d'una magnífica panoràmica del Pirineu (amb el Mobel Línea pel mig segurament, això sí).
Anònim ha dit…
Algú sap si aquest giny es pot posar a l'escriptori? Com se fa?