Innocentada · Generalitat i ajuntaments simplificaran el cobrament d'ajuts i subvencions

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS



Donat l'allau de crítiques per part de les entitats i particulars que provoca cada any la presentació de justificants pel posterior cobrament d'ajuts i subvencions en totes les administracions catalanes (Generalitat, ajuntaments, consells comarcals, diputacions...), el consell de govern de la Generalitat de Catalunya reunit avui dimecres en sessió ordinària, ha aprovat en el marc de la llei Òmnibus un paquet de mesures per a la simplificació de tots aquests tràmits.

A partir d'ara les administracions catalanes, malgrat el seu interès, no podran en cap cas atorgar subvencions i ajuts a tercers, fet que facilitarà enormement la seva justificació. A més, per evitar cues i maldecaps i haver de remenar papers i factures de quatre anys enrere, el decret anul·la qualsevol subvenció atorgada amb anterioritat a la data d'avui i que encara no s'hagi pagat, ja sigui per raó de manca de justificants o, en el menor dels casos, per manca de fons.

Pel que fa a l'àmbit de la cultura popular, i amb la mateixa finalitat, el govern de la Generalitat aprovarà en els propers dies la prohibició de tots aquells actes i esdeveniments que ocasionen un excés de burocràcia i de tràmits als seus organitzadors, com és el cas de tots tipus d'espectacles al carrer, concerts, festes majors, correfocs o cercaviles. Amb aquesta mesura d'estalvi es veuran reduïts enormement els permisos a demanar, les pòlisses d'assegurances a contractar, i els cartells i tríptics informatius a repartir entre els veïns i els participants, fet que facilitarà sens dubte la seva organització.

Fotografia extreta de http://iniciativadebate.wordpress.com/tag/mas-colell/

Comentaris

Ramon ha dit…
A base de lleis ens ho estan complicant tant que al final no es podrà fer res. Visca la llibertat!