Innocentada · El bestiari carranquer, al cim de l'Everest!

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS



Tres membres de l'expedició carranquera "Lo Carranco Bilandó al sostre del món" assoleixen la tarda del 28 de desembre de 2011 el cim de l'Everest, la muntanya més alta de la Terra. Una data pel record.

L'expedició carranquera "Lo Carranco al sostre del món" ha pogut finalment aquesta tarda, a les 14.11 hores, hora nepalesa (les 7.11 de la matinada, hora de Cervera), coronar l'Everest, de 8.844 metres d'altitud, el cim més alt del món, a la frontera entre el Nepal i el Tibet. Lo Carranco Bilandó, reconegut alpinista i expert aviador, acompanyat de la Cuca Matraca i la Polla, tres dels sis expedicionaris que van sortir el passat mes de novembre de Cervera amb destí a la serralada de l'Himalaia, amb l'ajut d'un sherpa local, ho han aconseguit.

Les primeres paraules de l'expedició a l'arribar al cim han estat per als companys que no ho han pogut aconseguir: "Un record per a la Cuca de Cervera, la Tarasca i la Titella Blava. Ha costat molt, però finalment ja som aquí dalt", ha dit Lo Carranco Bilandó, el cap de l'expedició, en el mateix moment de trepitjar el cim. "Avui ens hem aixecat ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, i la muntanya ha estat molt generosa amb nosaltres" ha dit la Polla.




Des del sostre del món, el grup ha fet onejar diverses banderes: l'estelada, la de Cervera, la dels Carranquers amb la frase "Vosaltres a Montserrat, nosaltres a l'Everest", la del Noctàmbul, i la del Racó de la Paqui. Ho feien Lo Carranco Bilandó i la Polla, mentre esperaven l'arribada de la Cuca Matraca, l'última en fer cim. L'expedicionària cerverina, ha arribat uns minuts més tard que la resta del grup, en companyia del guia nepalès Arman Forkad. "Veure que teníem la Polla al davant ens ha donat forces per continuar", ha explicat rendida la Cuca Matraca.

L'atac al tram final de la muntanya ha començat de matinada a les 03.30 (20.30 de la nit d'ahir a Catalunya) i ha culminat aquest matí (matinada a Catalunya), després d'una dura jornada on l'equip ha superat gairebé 900 metres de desnivell.



La duresa de la muntanya i l'esgotament per les nombroses hores de marxa han causat diverses baixes en l'expedició. La Cuca de Cervera, que ha sortit aquesta matinada amb el grup, ha hagut d'abandonar els companys a pocs metres del Camp 4, a uns 8.200 metres d'alçada. Hores més tard ho ha fet una altra de les veteranes de l'expedició, la Titella Blava, i, finalment, a només 300 metres de desnivell del cim, ha renunciat la Tarasca, una expedicionària que al llarg de tota l'aventura ha demostrat una extraordinària força de voluntat i que ha iniciat avui l'ascens amb forts símptomes de gastroenteritis i sobrepès.

Després de fer el cim, el grup ha iniciat el descens novament al Camp 3, on passarà la nit abans de baixar, dijous, al Camp Base. Està previst que l'expedició torni cap a Catalunya el dimecres vinent, i a la seva arribada a l'aeroport del Prat (ha estat del tot impossible trobar un vol directe entre el Tibet i l'aeroport d'Alguaire) sigui rebuda pel paer en Cap de Cervera, Ramon Royes, i la regidora de Festes, Elvira Costa.

Aquest somni fet realitat clou de forma brillant la celebració del 600 aniversari del fet diabler a Cervera (1411-2011). Per molts anys carranquers!

Imatges via satèl·lit: Jordi Rosell.

Fotografies logotip i ruta extretes de http://www.lakesidepress.com/pulmonary/MtEverest/bloodgases.htm

Comentaris

Ricard ha dit…
M'agraden molt les botes que porta el Carranco...pero ja podria fer cim amb envetades!
jaume primer ha dit…
Aquesta és veia una mica que era una innocentada.