Dos calendaris per al 2012

Per a l'any 2012 que ja tenim ben aprop, ja podem adquirir dos calendaris de paret centrats en diferents aspectes de la cultura popular: un, en les tradicions del nostre país, i el segon, en un dels símbols de la nostra ciutat, el campanar. A continuació, us en fem una breu presentació de cadascun d'ells i us expliquem com aconseguir-los:

El Calendari de Tradicions i Costums.

El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, des de l'any 2009, edita conjuntament amb Òmnium Cultural 'El Calendari de tradicions i costums', on es recullen les celebracions festives més representatives del país a través de dotze il·lustracions, entre les quals podem trobar la de la senyora Quaresma, la de la castanyera, la del cagatió o la dels pastorets. Des de l'any 2010 el calendari compta també amb el suport de la Confederació de Comerç de Catalunya.



L’ objectiu és difondre la nostra cultura popular, signe d’identitat del nostre poble, amb una línia estètica ben actual per demostrar que les tradicions formen part essencial de la vida moderna.

Totes aquelles persones, siguin sòcies o no, que desitgin aconseguir-ne un exemplar cal que s'adrecin a la Seu Nacional d'Òmnium Cultural (c/ Diputació 276, Barcelona) o bé que es posin en contacte amb les seus que aquesta entitat té arreu del territori.

Enguany, el disseny del calendari ha anat a càrrec de l'il·lustrador Jordi Borràs qui ha volgut fer un homenatge als artistes catalans que als anys vint i trenta del segle passat van situar al món l'art català de fer cartells. En aquest sentit, Borràs ha aconseguit bastir un calendari que combina l'ús dels elements musicals amb els tradicionals elements de la cultura catalana que són l'essència del calendari.

El calendari "Dotze mesos, un campanar", editat per la cafeteria 'El Campanar'.

Ramon Aldomà exposa fins el mes de març a la Cafeteria 'El Campanar' un conjunt de fotografies sobre el campanar de Cervera. El títol de l'exposició 'Dotze mesos, un campanar' dóna nom al projecte que s'ha portat a terme amb aquestes imatges: un calendari.



La seva finalitat és fer difusió d'aquestes magnífiques imatges d'un dels símbols més destacats de la nostra ciutat, tot gaudint-ne en una peça útil d'evident atractiu visual i a un preu assequible de 15 euros (preu de cost).

Tothom qui el vulgui tenir pot encomanar-lo a la mateixa cafeteria, on la copisteria Travesser -que n'ha fet el disseny i el muntatge- tindrà cura de les comandes.



Informació del Calendari de Tradicions i Costums extreta de http://cultura.gencat.net/cpcptc/ i de http://www.omnium.cat/ca/noticia/aconseguiu-el-calendari-2012-de-tradicions-i-costums-5487.html

Informació del Calendari 'Dotze mesos, un campanar' facilitada per la Carme Bonet, caldelfinestela@yahoo.es

Comentaris

Jordi Borràs ha dit…
Si voleu més imatges del calendari d'Òmnium, les poderu trobar aquí: http://artitzat.jborras.cat/2011/12/calendari-2012-domnium-cultural.html

Gràcies per l'apunt i molt bon Nadal!