Dos edificis municipals de Cervera, usats prop de 30 anys com a segones residències



Dos veïns de Barcelona han utilitzat durant gairebé trenta anys les antigues cases per a mestres dels nuclis de la Prenyanosa i Castellnou d'Oluges, totes dos propietat de la Paeria de Cervera, com a segona residència en cap de setmana. En els dos casos, hi havia contractes d'arrendament en els quals l'actual consistori ha detectat irregularitats. Així ho va confirmar l'alcalde, Ramon Royes, que va explicar que l'ajuntament està revisant l'ús per part de particulars d'aquests i altres béns municipals.

En el cas de Castellnou d'Oluges, l'inquilí de l'antiga casa per a mestres ha pagat durant gairebé tres dècades un lloguer, però no a l'ajuntament, propietari de l'edifici. Cada mes ingressava una quantitat en un compte bancari que els veïns d'aquest nucli de Cervera utilitzen per al pagament de les seues festes i altres activitats, segons van indicar fonts municipals i de la junta veïnal. A l'expirar el contracte mesos enrere, els membres de la junta van declinar renovar-lo i van instar l'inquilí a negociar amb la Paeria, titular de l'immoble. "Està clar que no podíem firmar un contracte per llogar-li un edifici que no ens pertany", va apuntar un d'ells. Royes va indicar que el consistori ha comunicat a l'ocupant de la casa que se n'ha d'anar.

Diferent és el cas de la Prenyanosa, on l'inquilí sí que tenia un contracte de lloguer amb la Paeria des del 1980, amb un pagament mensual d'uns 57 euros. Aquest acord va ser revisat el 2001, amb clàusules que establien l'ús de l'immoble per uns 25 anys i la revisió periòdica de l'import del lloguer. També preveien obres a l'immoble a càrrec de l'arrendatari com a avançament del pagament de mensualitats.

Deu anys després, l'actual consistori considera que les obres de l'inquilí no han estat justificades degudament i li reclama el pagament del lloguer des de l'any 2005, que ascendeix a gairebé 6.000 euros, segons consta en un acord de la junta de govern. L'inquilí va declinar fer declaracions.

Així mateix, el consistori també ha instat un paleta de la localitat a abandonar, a partir del desembre, un espai a l'edifici Cal Breu, de propietat municipal, que va utilitzar durant més de 20 anys com a magatzem.

Fotografia: Antiga casa del mestre de La Prenyanosa. Autor de la fotografia: Xavier Santesmasses.

Article extret del Diari Segre, a http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/dos-edificis-municipals-de-cervera-usats-prop-de-30-anys-com-a-segones-residencies/