Del 3 al 6 de novembre, 14a Fira Mediterrània de Manresa.



A finals de la propera setmana (del 3 al 6 de novembre) tindrà lloc a Manresa la 14a Fira Mediterrània. Factoria d’Arrel.

Avui dissabte 29 d’octubre s’obre el punt d’informació especial ubicat al Passeig Pere III. Aquest passeig es transformarà en la zona d’estands del FiraPasseig. Però la metamorfosi de la capital de Bages ja ha començat amb el muntatge de la vela de la plaça Porxada, que acollirà la Llotja Professional, i els preparatius per a la instal·lació dels altres envelats, el de la Plaça Milcentenari i la Taverna de la Fira/Espai Gastronòmic (a la plaça Sant Domènec).

D’entre les incorporacions de darrera hora a la programació s’han de destacar , el grup de dansa del país basc Kukai Dantza Konpainia, el narrador Ferran Martín que oferirà un segon passi del seu espectacle "Entre el tabú i lo sagrat" i el grup La Banda d’en Vinaixa que oferirà la seva proposta de ballables "Folc i Folc".

Pel que fa a les noves activitats del Mediterrània Professional Meeting cal destacar la presentació d’U de Cultura, una nova empresa nascuda amb l’objectiu de donar suport a la cultura des d’una nova perspectiva i la presentació de l’associació Kacu Mensi, entitat per a la projecció i protecció dels espectacles infantils i familiars. Senyalar també la “trobada de professionals de concerts familiars”, com a primera activitat de la Plataforma de Concerts Educatius de Catalunya (Lacord), que es va presentar el proppassat 26 d’octubre.

Una altra novetat és l’ampliació dels punts de venda d’entrades. A més del Kursaal s’hi afegeix la Sala Carlins, que s’afegeix al de l’Auditori Mestre Blanc i l’Envelat Milcentenari, que posaran a la venda les entrades mitja hora abans de començar els espectacles que acullen. La resta de la jornada, les entrades es podran comprar a les taquilles del Kursaal i a les taquilles especials instal•lades per a l’ocasió a la plaça Sant Domènec.

La Fira d’enguany ha establert també alguns convenis de col·laboració per dur a terme acords de promoció que ofereixen, per exemple, entrades gratuïtes als donants del Banc de Sang, que estarà instal·lat dissabte 5 de novembre al FiraPasseig, o als socis del Club Súper 3 que vulguin anar a veure algun dels espectacles de pagament adreçats al públic familiar.

En quant a la venda anticipada d’entrades, els canvis introduïts per l’organització de la Fira han donat els resultats. En aquests moments ja hi ha 7454 localitats ocupades, la meitat de les quals aproximadament corresponen a les sessions del servei educatiu que enregistra per primer cop en la història del certamen el 100 % d’ocupació. Segons aquestes dades, la Fira ja ha arribat al 60 % del total de localitats computades en la passada edició, per la qual cosa les previsions que es fan són optimistes.

El rànquing d’ocupació pel que fa als espectacles amb audiències adultes segueix liderat per l’espectacle conjunt de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, seguit dels treballs conjunts de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb Pep Gimeno ‘Botifarra’, i de les extraordinàries bandes balcàniques Taraf de Haidouks i la Kocani Orkestar. En l’apartat de les arts escèniques, l’espectacle inaugural del Festival Grec de Barcelona que protagonitza la Companyia de dansa Gelabert Azzopardi, en la gestació del qual ha pres part la Fira Mediterrània, i l’obra Habibi / Amado, lideren les vendes.

Per a més informació: http://www.firamediterrania.cat/

Informació extreta de la pàgina web del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Comentaris