'Comença la festa! Mostra d'imatgeria popular infantil.'




Ara fa un any, els capgrossos de l’Anoia van visitar el Museu. Enguany és el torn de les figures festives orientades a un públic familiar. Comença la Festa! significa la reunió d’elements festius que conviden els més xics a ser protagonistes, a viure les tradicions i la cultura popular: dracs, cavallets, gegants i tota mena de bèsties i bestioles són el centre de cercaviles, balls i correfocs. Les festes signifiquen la millor imatge de la cultura popular com a cultura basada en actes públics col·lectius de carrer. Les persones s’agrupen per formar una sola unitat i posen en escena un ordre de valors; tots junts com un de sol per fer reeixir un projecte, una identitat que es reforça per cadascun dels participants.

La cultura popular. Imatgeria infantil.

El món, avui, és més petit que mai. La reducció en temps de les distàncies i la immediatesa de les noves tecnologies impregnen de diversitat cada racó del planeta. Ara, més que mai, la Cultura ha de significar no només un espai de coneixement sinó també un punt de trobada, d’identitat i de reflexió del passat per caminar amb fermesa cap al futur. Les entitats d’arreu de Catalunya centrades en el que anomenem cultura popular —algunes d’elles centenàries a les que se n’hi afegeixen cada dia— tenen molt clars aquests reptes i el seu esforç manté vives la creativitat i la participació. La tradició sap trobar l’equilibri entre el valor del patrimoni i la visió inclusiva, oberta a tothom, amb noves formes d’expressió lligades a les noves formes de vida i de resposta als neguits de l’època que ens toca viure. La creativitat, la participació, les xarxes associatives amb constant recerca de complicitats, multipliquen la cohesió social i reforcen la preservació del patrimoni.

La cultura popular, que gairebé sempre reivindica la seva pertinença al carrer, tindrà durant uns dies el seu paper protagonista al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. La mostra “Comença la festa!” acull des de demà divendres fins el proper dissabte 19 de novembre un total de 25 figures que provenen de l’Anoia i de les comarques més properes.

En concret, els participants són:

La inauguració serà una festa.

Aquest divendres 28 d'octubre, a 2/4 de 8 del vespre, les figures igualadines sortiran del Museu acompanyades pels Grallers d’Igualada, fent cercavila per la Baixada de Sant Nicolau fins a la plaça de la Creu, i retornaran al Museu on es farà l’acte oficial d’inauguració i l’obertura de la sala d’exposicions a les 8 del vespre.

Fem un gegant boig! Propostes per a escolars i famílies.

L’exposició es completarà, d’una banda, amb una visita-taller per a les escoles que hi vulguin participar entre el 2 i el 18 de novembre (reserves al tel. del Museu 93 804 67 52). A més, el diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia, dins del programa familiar Activa’t! Diumenges al Museu, també es podrà participar en aquesta visita-taller (aforament limitat). Activitat gratuïta.

Informació extreta de http://www.igualada.cat/cat/Igualada-al-Dia/Noticies/Comenca-la-Festa-mostra-d-imatgeria-popular-infantil

Comentaris

carranquera ha dit…
Encara que algú li'n digui la Polleta, de bèstia infantil l'animal en té poca cosa. Com no sigui perquè surt per sant Jordi i hi ha molta canalla...
Junta ha dit…
Sí, tens raó. La veritat és quan es van posar en contacte amb nosaltres, vam dir que no la consideràvem una bèstia infantil però ens van dir que els agradava molt i que la volien a l'exposició, amb la Cuca Matraca.
joan matiner ha dit…
És com els gegants bojos de Solsona. A veure quin és el nen que carreteja els 40 o 50 kg que deuen fer.