Bojos pels pessebres



Parets del Vallès va acollir el passat cap de setmana la 42a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, coincidint amb el 25è aniversari de l'Agrupació Pessebrista de Parets del Vallès. Un total de 33 associacions i més de 500 persones han participat en una desena d'actes culturals, lúdics i festius, entorn del món del pessebre.

Els actes centrals van tenir lloc diumenge dia 16 d'octubre amb la concentració i l'acreditació de les entitats participants i una cercavila des del pavelló Municipal d'Esports fins a l'Escola Municipal de Música on es va fer l'acte de benvinguda, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Josep Maria Porta.

"Els pessebres formen part del més entranyable de la memòria i de la cultura personal. Aquests són veritables joies d'art. Tenen un valor importantíssim com a senyal d'identitat, perquè representen el respecte i l'estima per la nostra tradició i conformen un element de suport a la nostra identitat", va dir Mascarell.

Després de la missa, el següent punt de trobada va ser la plaça de la Vila, que va acollir actuacions de la Colla del Ball de Gitanes de Parets, la Colla de Gegants, Bestiari i Grallers de Parets i l'Associació per la Difusió de la Cultura Romanesa. La diada va concloure amb un dinar de germanor, al pavelló Municipal d'Esports i un espectacular fi de festa.

Durant la matinal es van poder visitar tres diferents exposicions: la del Pessebre monumental sota la plaça de la Vila, la mostra de diorames a Can Càlio, i la mostra d'un conjunt de maquetes d'edificis locals elaborats per Jaume Gorina, una presentació de calvaris i treballs manuals elaborats per Carme Farré i fotografies dels 25 anys de l'entitat paretana.

La trobada pessebrista es va iniciar el dissabte al vespre amb un concert de cançó catalana i cant de les figures del pessebre i nadales, a l'església de Sant Esteve.

Imatge extreta de la pàgina web de l'Ajuntament de Parets del Vallès, http://www.parets.cat/

Notícia extreta de http://www.ensdecomunicacio.cat/noticia/bojos-pels-pessebres

Comentaris

012 ha dit…
http://pessebristes.ecervera.cat/
Pàgina web de l'Associació de Pessebristes de Cervera i Comarca.