Visita guiada per descobrir els nous elements simbòlics del carreró de les Bruixes



La Paeria i el Centre d’Acollida Turística (CAT) de Cervera organitzen per aquest dilluns 22 d'agost, a les 8 del vespre, una visita guiada per donar a conèixer la nova simbologia del carreró de les Bruixes.

Dins del programa “Vine al centre històric” de la Llei de barris, la Paeria de Cervera va dissenyar el projecte de recuperació del carreró de les Bruixes amb l’objectiu de restaurar les figures elaborades pel cerverí Jaume Castells als anys setanta del segle passat i també construir-ne de noves.

Les antigues, que es podien veure en algunes parets del carreró, s’han restaurat a causa del seu deteriorament. Les noves, obra de l’artista Xavi Badia, segueixen l’estètica mística del carreró i estan basades en la simbologia característica de la bruixeria.

El carreró de les Bruixes, que és el carrer de Cervera que ha conservat millor la seva estructura medieval, era una de les principals vies de la ciutat al segle XIII. Té una llargada de 180 metres i transcorre paral·lel al carrer Major, per la part de baix. És estret, ombrívol, humit i sinuós, estructura que l’ha convertit en un dels principals atractius turístics de la visita al nucli antic. A més, és l’escenari on l’any 1978 va néixer la festa de l’Aquelarre després que aquell mateix any s’hagués pavimentat i il·luminat.

Per participar-hi cal inscriure’s abans del diumenge 21 al telèfon 973 53 44 42, en l’horari d’obertura del CAT (de dimarts a diumenge, de 9 del matí a les 5 de la tarda).

Informació facilitada per la Dolors Escudé del CAT de Cervera, catcervera@turismecat.cat

Comentaris

Jordi ha dit…
a veure si treuen les pintades, que fan vergonya
carranquera ha dit…
Espero que l'escenari que hi ha muntat a cal racó sigui el dels músics, perquè sinó no sé on posarem el públic. Cada any estem igual.
Anònim ha dit…
No he trobat mai encertat aquest intervencionisme "artístic" al carreró. No entenc com la llei de barris ho pot aprovar.
Un altre Jordi ha dit…
totalment d'acord amb la carranquera! Quan vaig veure'l fa dos o tres dies vaig pensar lo mateix. Si a més a més tornen a portar aquell camió per l'escenari dels musics no hi cabrem pas.

Necessitem clarament un altre espai. Baixant Sant Magi direcció els semàfors, l'espai que queda sota el portalet i que les ultimes edicions s'ha utilitzat com a aparcament podria ser un bon lloc. O no?
Llucifer ha dit…
Potser es podrien mantenir els correfocs a cal racó i traslladar l'espectacle i la música a l'esplanada aquesta que dieu.
El foc no pot sortir del centre històric!
Cal Raccioné ha dit…
Algú ho havia de dir, però a mi em sembla que el que cal es adequar l'espectacle a l'espai disponible, sembla que l’única manera de crear un espectacle sigui a base de grans estructures, la veritat fins que no vegi el resultat final no diré pas res però a priori sembla que el camió segur que també hi serà per lo que ja veurem si hi cabrem i mal me pesi m’atreviria a dir que segurament ningú sabia com quedaria cal Racó amb tot muntat és un mal endèmic que any rere any tot el que fa referència al teatre és un secret que ningú sap i que ningú mai s’ha preocupat de que totes les entitats que necessiten espai a Cal Racó en tinguin, és un dels mals que la comissió mai ha vetllat, la coordinació de tots els espais que involucren a totes les entitats, finalment cadascuna en solitari ha de vetllar per lo seu i si es “despista” ja la cagat.
Serrallonga ha dit…
no oblideu que també ha de cabre la caseta per canviar-se els de l'espectacle