Sant Fèlix 2011, Festa Major de Vilafranca del Penedès

La Festa Major de Vilafranca del Penedès se celebra anualment els dies 29, 30 i 31 d'agost i 1 i 2 de setembre en honor de Sant Fèlix, patró de la vila. Els seus orígens daten del segle XVII i l'any 1991 va ser declarada festa tradicional d'interès nacional, si bé l’octubre de l’any passat el Govern de la Generalitat de Catalunya la va reclassificar dins el Catàleg del Patrimoni festiu com a festa patrimonial d'interès nacional.


PUM! from LES PRODUCCIONS DEL PUMA on Vimeo.


Caracteritzada pel seu folklore i riquesa cultural -compta amb la participació d'un extraordinari nombre de balls populars, alguns dels quals es troben documentats a la processó de Corpus de 1600-, és la festa més arrelada a la comunitat i, al mateix temps, ha esdevingut una de les grans festes de Catalunya.

Folklore i actes tradicionals a l’entorn de la figura de Sant Fèlix, espectacles i música conformen una celebració que té en la participació popular el seu element clau. Des dels seus inicis ha mantingut una configuració similar -conserva intactes elements, actes i estructura que li són propis i que la identifiquen com a tal des de gairebé mitjans del segle XIX- i any rere any esdevé una festa viva de tots i per a tots que té per escenari els carrers i places de la població.




Així, durant els cinc dies oficials de Festa Major els carrers s’omplen de gent per acompanyar els entremesos i balls en les seves actuacions en cercaviles i processons, per viure les diades castelleres o per presenciar l’espectacle de música i foc que es desencadena amb l’entrada del sant a la Basílica de Santa Maria el dia del patró, el 30 d’agost, punt culminant de la festa.

Per a més informació: http://www.festamajor.info

Text extret de http://www.festamajor.info/2011/#

Comentaris