Portes obertes a la Universitat i a la col·legiata de Santa Maria



Amb la iniciativa que porta per títol “Obrim els monuments”, la Paeria de Cervera i el CAT han establert uns horaris els dissabtes i diumenges per visitar per lliure i de manera gratuïta dos dels principals monuments de la ciutat: la Universitat i l’església de Santa Maria.

Horaris d’obertura de la Universitat:

  • Dissabtes: de 10 a 12 hores.
  • Diumenges: de 12.30 a 13.50 hores.

Horaris d’obertura de Santa Maria:

  • Dissabtes: de 12.30 a 13.50 hores i de 17 a 20 hores.
  • Diumenges: de 10 a 12 hores i de 17 a 19 hores.

L’ampliació de l’obertura de l’església també a les tardes és possible gràcies a la col·laboració de la Parròquia de Cervera i l’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera i la Segarra.

“Obrim els monuments” es va iniciar el dissabte 13 d’agost i, de moment, està previst que duri fins al diumenge 25 de setembre, diumenge de Festa Major. Si la iniciativa té bona acollida, la Paeria i el CAT estudiaran la possibilitat d’allargar-ho més caps de setmana.

Fins al moment unes 200 persones ja han aprofitat per visitar els dos monuments durant els dies que han estat oberts (13,14, 20 i 21 d’agost).

A més, des del CAT es continuen oferint els set itineraris guiats que mostren els atractius més remarcables de la ciutat: Cervera ciutat monumental, Ruta del Naixement de la Generalitat, Universitat i església de Santa Maria, Universitat, Església de Santa Maria, Un passeig per Cervera, i Església de Sant Pere el Gros.

Aquestes visites guiades es poden contractar al CAT. Horari: de dimarts a diumenge, de 9 del matí a 5 de la tarda. Telèfon 973 53 44 42 o catcervera@turismecat.cat

Informació extreta de la pàgina web de la Paeria de Cervera, www.cerverapaeria.cat

Fotografia de Maria Giribet, extreta de http://www.calidos.com/cultura/lleida/cervera/Universitat_de_Cervera/pages/image10.html

Comentaris

Lo Segarreta ha dit…
Això si que es una molt bona iniciativa turistica. Quan vas a fer "el guiri" als llocs, sempre pots entrar a visitar els edificis mes emblematics.

Dimecres de Cendra ... i faran 100km per carretera, que serà ampliada a 6 carrils, només per veure-ho...

Felicitats per la iniciativa!!!
Jordi ha dit…
Em falte també el campanar!
Anònim ha dit…
Realment és fantàstic !!!
A veure si es pogués aconseguir una bona promoció turística, fent que els monuments estiguin oberts durant la resta de l'any, almenys els caps de setmana i una estoneta entre setmana... Penso que amb el patrimoni fantàstic que tenim, això és realment necessari per tal de promocionar la ciutat, i perquè també pugui esdevenir una font real de riquesa per al conjunt de la ciutat.
ENDAVANT!!!