Els nous elements simbòlics del carreró de les Bruixes de Cervera






La Paeria de Cervera, amb el suport del Pla de Barris, ha editat un fulletó que inclou els elements decoratius -vells i nous- del carreró de les Bruixes. T'apuntes a fer-hi una visita i trobar-los tots?

Els fulletons es poden trobar al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Cervera, a l’oficina de turisme del carrer Major i al taller de construcció plàstica La Gàrgola.

Comentaris

Anònim ha dit…
Ja tenim feina!!
Lo Carranquer ha dit…
Ple a la visita guiada al carreró de les Bruixes.

Dilluns 22 es va fer la visita “Descobreix els nous elements del carreró de les Bruixes”, amb el guia local Armand Forcat. Al tractar-se d’un espai de dimensions reduïdes, estava limitada a 80 persones, que van endinsar-se a la història del carreró, descobrir i conèixer el significat dels nous elements decoratius.

En el marc del Pla de Barris va néixer el projecte de restauració i construcció dels elements del carreró de les Bruixes amb la voluntat de recuperar i revitalitzar l’espai, que ja estava dotat d’un seguit de figures elaborades pel cerverí Jaume Castells als anys setanta del segle passat i que estaven danyades pel pas del temps. Per aquest motiu s’han restaurat alguns dels antics elements figuratius del carreró i se n’ha construït de nous.

Els nous elements són 13 figures d’estètica mística basades en la simbologia característica de la bruixeria i la cultura popular i tradicional, dissenyades i creades per l’artista cerverí Xavi Badia (La Gàrgola).

A través d’un full explicatiu on estan descrits aquests 13 elements, els visitants poden endinsar-se al carrer més misteriós i esotèric de Cervera i provar sort a veure si troben tots els elements!

Els fulls els ha publicat la Paeria de Cervera, amb el suport del Pla de Barris, i es poden trobar al Centre d’Acollida Turística (CAT), a l’oficina de turisme del carrer Major i al taller de construcció plàstica La Gàrgola.
__________________________________________________
http://www.cerverapaeria.cat/noticies-ca/ple-a-la-visita-guiada-al-carrero-de-les-bruixes
jaume primer ha dit…
això del cul i la cua és el primer cop que ho sento
Lo Carranquer ha dit…
Cervera, en ple compte enrere per a l'Aquelarre.

Més de 300 joves ultimen els espectacles per al cap de setmana.

X. Santesmasses | Cervera.

La capital de la Segarra ja respira l'olor de sofre. L'adrenalina de més de 300 joves s'ha disparat per posar en marxa la celebració de la 34 edició de l'Aquelarre, que començarà divendres i s'acabarà diumenge.

La plaça del Racó té instal·lat un escenari de 6 metres d'alçada i 30 metres de boca d'escena on cada nit es donen cita mitja dotzena de grups de percussió de la Segarra per preparar, de la mà del musicòleg de Sant Guim Robert Canela, un espectacle basat en els sons d'una natura fantàstica.La coreografia anirà a càrrec de l'artista de Guissona Montse Esteve i Albert Parra, membre d'Alea Teatre, dirigeix per tercer any consecutiu aquesta festa.

l Carreró de les Bruixes vesteix des d'ahir 13 nous elements explicatius de la festa de l'Aquelarre. Obra de l'artista Xavier Badia, els 13 quadres dibuixen, entre altres elements, els diables, el bestiari, el mascle i la bruixa originària dissenyada el 1977 per Bepo Dalmases.

Aquests elements se sumen als que ja va col·locar fa tres dècades Jaume Castells per ambientar el carrer on va néixer la festa. La presentació de la nova decoració va tindre lloc dilluns a la nit a càrrec del guia local Armand Forcat.

A més, l'antiga factoria de Lear també acull aquests dies els preparatius de la festa de les dones de l'Aquelarre, que tindrà lloc la matinada de divendres i que aquest any està dedicada a Federico García Lorca amb motiu del 75 aniversari de la seua mort.

Araceli García ha preparat un espectacle basat en la música flamenca amb arranjaments de Xesco Grau, que 16 dones escenificaran a la plaça Major.

Finalment, un centenar d'aprenents de bruixots han pres el centre escolar Jaume Balmes per preparar l'Aquelarret. Hi porten a terme tallers de percussió, disfresses, malabars i xanques, que seran la base de la festa de dissabte a la tarda, a la qual també s'uniran els grups joves dels Diables de Cervera i del grup de percussió Bombollers.

D'altra banda, la Universitat també acull un col·lectiu de joves que participen en el tradicional curs de màgia a càrrec de Pere Camps.
_________________________________________________
http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/cervera-en-ple-compte-enrere-per-a-laquelarre/
el cris ha dit…
Una vegada més,felicitats per la feina ben feta,i en especial pel Xavi Badia.
Ara bé,també estaria bé,restaurar les velles figures dels anys setanta!