Els comerços de Cervera podran obrir fins a les 3 de la matinada la nit de l'Aquelarre



Tenint en compte que la regidoria d’Aquelarre de la Paeria de Cervera té intenció de potenciar i impulsar l’activitat comercial de la ciutat al llarg dels dies de celebració de la festa de l’Aquelarre, enguany es facilitarà l’ampliació dels horaris comercials dels comerços en general, així com dels establiments que disposin d’una barra i/o parada especial per l’Aquelarre (que ho hagin sol·licitat prèviament i que disposin de la preceptiva autorització municipal).

D’acord amb les disposicions del decret d’alcaldia núm. 0144/2011, els horaris comercials d’enguany seran els següents:

  • NIT del DIVENDRES al DISSABTE - Hora màxima de tancament de bars i pubs musicals: 6.00 h.
  • DISSABTE 27 D’AGOST – Tots els establiments comercials podran obrir a les 8 del matí. Els establiments de restauració que tinguin autorització per a l’ocupació de la via pública (amb taules i cadires) que es trobin en els carrers pels quals circula la cercavila de l’Aquelarre, a partir de 2 quarts d'11 de la nit les hauran de deixar recollides i lligades per motius de seguretat.
  • NIT de DISSABTE a DIUMENGE – Tots els establiments comercials (en general) podran obrir fins a les 3 de la matinada. Els establiments que disposin d’una autorització preceptiva per instal·lar una barra i/o parada davant del seu establiment, així com les pròpies barres de l’Aquelarre i els bars i pubs musicals, podran obrir fins a les 6 de la matinada.
  • DIUMENGE 28 D’AGOST – Tots els establiments comercials podran obrir de les 9 del matí. fins a les 10 de la nit. El que no estigui expressament regulat a través d’aquest ban i el decret corresponent, es regirà per les disposicions de la legislació vigent.
Es recorda:
  • Tots els establiments comercials només podran vendre tots els productes que tinguin inclosos en les seves corresponents llicències fiscals.
  • Queda prohibida la venda de qualsevol producte (a l’exterior dels establiments) amb envàs de vidre, ferro o llauna, així com l’alcohol i/o tabac a menors d’edat.
  • Tots els establiments que disposin d’autorització especial per a la instal•lació d’una barra i / o parada davant del seu establiment, així com les pròpies barres de l’Aquelarre, hauran d’utilitzar obligatòriament (i sense cap tipus d’excepció), els vasos reciclables de la festa.
  • Es recorda l’obligació que tenen els propietaris de bars, cafeteries i restaurants de tenir oberts, a disposició del públic i facilitar l’accés, els serveis sanitaris (WC) dels seus respectius establiments.
  • Queda absolutament prohibida qualsevol tipus de venda ambulant no autoritzada.

Al mateix temps, tenint en compte que s’intenta donar totes les facilitats possibles als establiments comercials, també es fa saber que al llarg d’aquests tres dies hi haurà un control policial especial als efectes de garantir-ne el seu compliment, i que si es dóna el cas, serà motiu d’exclusió de cara a la propera edició.

Imatge extreta de http://helektron.com/trucos-de-camareros/

Informació extreta de la pàgina web de la Paeria de Cervera, www.cerverapaeria.cat

Comentaris

Anònim ha dit…
Perfecte, home.
I amb els que vivim al centre històric qui hi pensa ?
La millor opció per no cabrejar-se és tocar el dos, buscar un hotelet tranquil i portar la factura a la Paeria.
I tots contents.
Anònim ha dit…
Sr. anònim: en què li molesta a vostè, que per exemple una "pastisseria" (per posar un exemple) del centre històric estigui oberta fins a les tres durant la nit de l'aQUELARRE? De debò que el seu comentari, amb tots els respectes, no s'entén. Què volem una promoció econòmica de la ciutat o no? Si vostè tingués un d'aquests establiments en què li convingués obrir, el dia que hi ha molta gent li agradaria que el fessin tancar??

Crec que abans de dir certes coses, s'ha de PENSAR !!!

Doncs jo penso que és una idea molt encertada!! tot el que pugui ajudar a fer alguns calerons, amb els temps que corren, ENDAVANT! S'ha d'aprofitar! i a més, penso que és lògic que alguns establiments aquell dia obrin fins més tard, i alguns potser ja intentaven fer-ho.
Anònim ha dit…
Una pastisseria no em molesta en absolut.
El que em molesta és haver d'anar a dormir quan tu vulguis no quan vulgui jo.
S'ha de pensar bé el què es diu.
Lo Carranquer ha dit…
Ban d'informació de seguretat Aquelarre 2011

Atès que els propers dies 24, 25, 26, 27 i 28 d’agost de 2011 se celebrarà la festa popular de l’AQUELARRE es recorda el següent:

1.- La recollida del dimecres 24 s’iniciarà a Cervera a partir de la zona del carrer Major, plaça Major i carrer Barcelona, els veïns hauran de treure el cubell d’escombraries al carrer abans de les 10 del vespre. La recollida de deixalles del dijous 25 d’agost s’iniciarà a Cervera a partir de la zona del carrer Major, plaça Major i centre històric. Per aquesta raó, es recorda als veïns afectats que tinguin cura de treure el cubell d’escombraries al carrer abans de les 8 de la tarda. El divendres, 26 d’agost s’iniciarà igualment la recollida de deixalles a partir de la zona del carrer Major, plaça Major i centre històric, els veïns hauran de treure el cubell d’escombraries al carrer abans de les 8 del vespre.

2.- Es recorda l’obligació als comerciants i veïns dels carrers per on passaran les cercaviles i correfocs (General Güell, pl. Universitat, rbla. Lluís Sanpere, c. i pl. Santa Anna, c. i pl. Major, pl. Sant Domènec, Cal Racó, c. Estudivell i c. Sabaters):
• De mantenir portes i finestres tancades i d’abaixar els portals metàl•lics o persianes en els edificis que en disposin.
• De no tirar aigua als diables, participants i espectadors dels correfocs per la perillositat que representa.
• De protegir els vidres de les finestres, portes i aparadors amb fulloles.
• D’enrotllar els tendals exteriors dels habitatges i locals a fi i efecte que les espurnes de foc no puguin malmetre’ls.

3.- Queda prohibit llençar aigua al carrer des de balcons i domicilis particulars.

4.- L’estacionament quedarà prohibit en els carrers i en els horaris següents:

CARRERS PROHIBICIÓ ESTACIONAMENT HORA DATA
Plaça Major: de les 20:00 fins a les 14:00 del dijous 25 al diumenge 28
Rambla Lluís Sanpere i plaça Pius XII: de les 14:00 fins a les 14:00 del divendres 26 al diumenge 28
Passeig Jaume Balmes i av. Pare Claret: de les 14:00 fins a les 14:00 del divendres 26 al diumenge 28
C. General Güell, pl. Universitat, pl. Sant Miquel i c. Santa Anna: de les 14:00 fins a les 22:00 del divendres 26 al diumenge 28
C. i pl. Sant Magí, Cal Racó, pl. Sant Domènec i pl. Santa Maria (motiu : muntatge infraestructura festa Aquelarre i corredor d’emergències): de les 06:00 fins a les 14:00 el dimecres 24 al diumenge 28

5.- Amb motiu de la festa quedarà restringida la circulació en els següents carrers:

RESTRICCIONS DE CIRCULACIÓ HORES DATA
Av. Duran i Sanpere (des del carrer Hospital fins a la pl. Portalet): de les 06:00 fins a les 20:00 del dimecres 24 al dimarts 30
Accés del carrer de Sant Magí al camí del darrere de la muralla de Cal Racó: de les 06:00
fins a les 08:00 del dimecres 24 al diumenge 28

6.- Amb motiu de la festa es tancaran al trànsit els següents carrers:

CARRERS TALLATS HORES DATA
c/ General Güell, pl. Universitat, pl. Sant Miquel, carrer i plaça Major, carreró Salí, c/ Mare Janer, c/ Sabaters, c/ Sebolleria, c. Estudi Vell, carrer i pl. Santa Maria i pl. del Fossar: 20 h dijous 25
Rambla Lluís Sanpere, plaça Pius XII i plaça Màrtirs: 15 h divendres 26
c/ Hospital i av. Duran i Sanpere i pl. Portalet: 15 h divendres 26
Av. Pare Claret, pg. Jaume Balmes, c/ General Güell (fins pl. Santa Anna), c/ Canceller Dou i c/ Manel Ibarra: 14 h divendres 26
c. Barcelona, pl. Sant Domènec, c. i pl. Sant Magí, pati del castell, c/ Mestre Emili Pujol i c/ Rocafort: 14 h dissabte 27

7.- Els cossos de seguretat vetllaran pel respecte d’aquests horaris i normes. El seu incompliment suposarà l’obertura del corresponent expedient sancionador i la seva tramitació per als efectes oportuns.
8.- Amb motiu de la festa s’habilitarà un servei de càmping ubicat a l’Avda. de l’Esport de Cervera. Horari: A partir de divendres 26 d’agost al matí i fins diumenge 28 al migdia.
No es fan reserves pel càmping.
9.- La Paeria podrà realitzar qualsevol canvi al present ban en cas de necessitats i/o imprevistos.

Cervera, 18 d’agost de 2011
Lo Carranquer ha dit…
Avís: dies de canvi d'ubicació del mercat

A causa dels diversos actes que tindran lloc al centre de la ciutat durant els mesos d’agost i setembre, el mercat setmanal dels divendres 26 d’agost, 2 de setembre i 23 de setembre es traslladarà a l’avinguda Prat de la Riba.

Disculpeu les molèsties.

Regidoria de Mercats
Cervera, 16 d’agost de 2011
cerverí cent per cent ha dit…
Cada any hi ha més gent venent amb neveretes. Caldria fer alguna cosa. Els beneficis de la festa s'han de quedar a Cervera.
Cal Raccione ha dit…
Al Sr Anònim, no vull dir que no l’entenc ja que jo també visc al Centre i pateixo l’Aquelarre , Festa Major, St Isidre, el Mercat i totes les celebracions que es pugui imaginar.
Ara bé, suposo que vostè com jo li agrada anar a les fires i celebracions de les altres ciutats i segurament les deu aplaudir. No ha pensat que segurament també hi ciutadans que pateixen aquestes altres festes, vaja com vostè i jo a Cervera.
Si no fos per aquestes celebracions realment el nostre país seria molt més petit del que és ara, ja m’agradaria saber que faria vostè si visques a Pamplona per Sant Fermí !!!
Sr Anònim, l’entenc molt bé, però una vegada a l’any que realment a Cervera és Festa i donem Festa, val la pena tenir una mica de paciència.
El dimoni Cucarell ha dit…
Part de raó la té el senyor anònim: la setmana llarga que duren les festes de Sant Fermín és l'època de l'any que menys pamplonencs hi ha a Pamplona.
Sense ser equiparable del tot amb el cas navarrès, si vius al centre històric, l'Aquelarre et pot obsequiar amb una, dues, o fins i tot tres nits en blanc...
Anònim ha dit…
De totes maneres, penso que cada cosa al seu lloc: a cada població o ciutat, per sort hi ha alguns dies a l'any que són especials i que també ajuden a que aquell lloc tingui personalitat pròpia, i per tant penso que això s'ha de recolzar, tot i que és evident que igual que TOT en aquesta vida, té avantatges i inconvenients, però senyors, són ALGUNS (molt poquets) dies a l'any! Després ens queixarem de què no tenim ambient!! Aquests dies A DISFRUTAR TOTHOM QUI PUGUI!!!
I al senyor del primer anònim, dir-li que jo sí que crec que l'he entès perfectament, perquè ell responia amb contundència de què li semblava fatal (pq. deia: perfecte noi! etc.) que els comerços que ho creguin convenient puguin obrir fins a les tres, i en canvi després ha dit que no li molestava que una pastisseria estigués oberta... Crec que qui no s'aclara és ell. Ah! i per últim,. vagi vostè per exemple a la Patum, i veurà fins a quina hora estan oberts alguns establiments..., i porten rodatge de molts anys eh!
FORÇA AQUELARRE!!!!!
Anònim ha dit…
Sóc el primer i torno a repetir que l'únic que em molesta és anar a dormir a l'hora que vols tu i no a l'hora que vull jo.
Ni vaig contra l'Aquelarre ni contra els comerciants ni contra ningú: Es pot parlar més clar ?
Lo Carranquer ha dit…
El Ball de Diables de la Riera actuarà a l'Aquelarre de Cervera

El Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera actuarà a l'Aquelarre de Cervera, la nit d'aquest dissabte 27 d'agost al diumenge 28. Participarà en dos correfocs, el primer a la 1.15h i el segon a les 3.30h.

A l'Aquelarre també hi participarà la colla local i els Diables del Riberal, de la Catalunya Nord. A banda, hi haurà actuacions musicals com la Salseta del Poble Sec, Pepet i Marieta, la Coixinera o Eina.

Trobareu més informació a:
http://www.aquelarre.cat/index2.htm
_____________________________________________________
http://www.balldediables.org/index.php?option=com_content&view=article&id=442:el-ball-de-diables-de-la-riera-actuara-a-laquelarre-de-cervera&catid=1&Itemid=46
Calamunda ha dit…
Si vols parlar clar i deixar d'aprofitar-te d'un anonimat, dones la cara i et vas a queixar al Paer en Cap!

Jo tinc l'àvia a la residència i en un futur pròxim tornaré a viure al carrer major i cap del 2 ens hem queixat mai del soroll, al contrari que cada any ho esperem amb més ganes!

Comentaris com els teus fan fer la ciutat petita i el país pobre d'esperit!
Anònim ha dit…
Doncs,
a mi em molesta i tocaré el dos. Estic implicat en moltes activitats de la ciutat i continuaré estant-hi. I estic tip de l'Aquelarre.
O no tinc dret a dir-ho ?
Anònim ha dit…
Tota la raó, Calamunda!!
Jo penso que tothom qui s'estima de debò la ciutat, vol que totes les coses que s'hi realitzen funcionin i tinguin èxit, i siguem clars, actualment l'Aquelarre dóna molt nom a la ciutat, la gent disfruta, els bars... fan diners, s'hi veuen unes entitats que treballen com qui més per tal que tot vagi bé, i NO OBLIDEM que tot això també vertebra socialment el teixit de la ciutat i l'ajuda a créixer en tots els sentits. Per tant, ENDAVANT I BON AQUELARRE!!
cervereta de vergós ha dit…
Per cert!fora interesant fer un estudi,en l'impacte economic de l'Aquelarre,a Cervera....em sembla que quedariam gratament sorpresos dels calers que es deixa a Cervera!
El dimoni Cucarell ha dit…
Posats a fer estudis, i per il·lustrar els dos posicionaments que s'han enfrontat en aquesta entrada, en caldria un de sociològic que ens expliqués quins són els comportaments/actituds/sentiments dels cerverins davant dels actes i conseqüències de l'Aquelarre.
L'estudi ens mostraria els punts positius i els punts negatius que genera aquesta festa.
I si les dades es puguessin classificar per barris i per franges d'edat, millor que millor.
Admetre els punts negatius de l'Aquelarre és reconèixer que la festa encara es pot millorar més!
Calamunda ha dit…
També estaria molt i molt bé que sapiguem la capacitat de gent real a les nostres places i carrers i cap on es concentra el volum de mes gent i en quines hores, això pot anar molt i molt bé per fer un bon pla d'emergències, d'evacuació inclús per col.locar els urinaris que per cert per tanta gent que ens visita n'hi ha ben pocs i molt mal col.locats!

Quan vam anar a fer la manifestació de Berga per tema de la llei del foc, vaig tenir l'oportunitat d'escoltar una estona amb el regidor de patum, l'alcalde i la secretaria del regidor i feia enveja sana com tenien d'organitzada la manifestació a nivell de logística, seguretat, mitjans de comunicació i capacitat real de la plaça sant Pere i carrers i places de les rodalies, la Patum els hi ha donat molta informació de la seva ciutat i com gestionar-la durant tot l'any.

Un any més em xalat de valent!