El 34è Aquelarre, als mitjans de comunicació






Vídeo del Telenotícies Migdia 28/08/2011 extret de http://www.tv3.cat/videos/3666090/Telenoticies-migdia-28082011 , i vídeo del Telenotícies Comarques 26/08/2011 extret de http://www.tv3.cat/videos/3664790/TN-comarques-26082011

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
L'escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral protagonitzen una nit plena de foc i música.

El diable torna a encendre Cervera en la 34a edició de l'Aquelarre.

Milers de persones han assistit aquesta matinada als actes principals de l'Aquelarre de Cervera amb l'encesa de la Universitat i la cercavila, la invocació del Mascle Cabró, la seva aparició i el ball de diables, l'Escorreguda i el Foqueral. El foc, les actuacions musicals, els correfocs, les cercaviles, la màgia i l'esoterisme han omplert els carrers de Cervera, en la 34a edició de la festa. A la tarda, mig miler de nens van participar en la cercavila de l'Aquerralet i també va obrir les portes al recinte universitari la Fira del Gran Boc, que encara es podrà visitar durant tot aquest diumenge. El certamen ofereix conferències, tallers i exposicions sobre la bruixeria, el misteri i l'esoterisme.

ACN

Cervera | Actualitzada el 28/08/2011 11:20

Amb l'encesa de la Universitat, Cervera ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la gran nit de l'Aquelarre. Un espectacle de foc ha il·luminat la façana de l'edifici enmig de la foscor del passeig. Tot seguit s'ha posat en marxa la cercavila fins a arribar a l'espai de Cal Racó, on s'ha fet el Ball de la Polla. L'espectacle ha avançat amb un segon acte, corresponent a la invocació i aparició del Mascle Cabró, i ha culminat amb l'Escorreguda i el Foqueral, a càrrec dels Diables de Cervera, a partir de les quatre de la matinada.

Al llarg de la nit s'han succeït els concerts i els correfocs a càrrec del Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera, que els han seguit milers de persones. 

La companyia cerverina Alea Teatre ha adoptat com a temàtica principal d'aquests espectacles la natura vista des d'una perspectiva màgica. Representada per un gran arbre gegant i protegida per diverses espècies fantàstiques, la natura ha caigut a les mans del Mascle Cabró i d'altres espècies del mal, com ara nimfes, ogres, dríades i elfs. La producció ha estat espectacular, tot i que el pressupost de la festa, de 104.500 euros, s'ha vist reduït enguany un 3%.

El foc, les actuacions musicals, els correfocs, les cercaviles, la màgia i l'esoterisme han omplert durant els últims dies els carrers de Cervera. Un dels principals atractius d'aquesta edició ha estat l'actuació dels Diables Carranquers de Cervera i els Diables del Riberal, la matinada de dissabte a la Plaça Major. Els Diables del Riberal, procedents de la Catalunya Nord, han estat convidats per mostrar d'aquesta manera la solidaritat al fet que a França no es puguin portar a terme correfocs a causa de la directiva europea del foc.

En paral·lel, la 14a edició de la Fira del Gran Boc té lloc un any més a la històrica Universitat de Cervera fins aquest diumenge. L'espai aplega els millors especialistes en esoterisme, medicines naturals, ciències ocultes i artesania. Tot plegat, a banda de les habituals xerrades sobre esoterisme i clarividència a càrrec de professionals d'aquest món. Enguany es vol retre homenatge a una de les bruixes referents de la festa, que és la recent desapareguda Mariló Casals, i per aquest motiu se li ha dedicat un espai a la fira.
__________________________________________________
http://www.ara.cat/societat/diable-encendre-Cervera-edicio-lAquelarre_0_544145750.html
Lo Carranquer ha dit…
L'Aquelarret pren Cervera

Més de 500 aprenents de bruixot inauguren la tradicional festa del foc de la capital de la Segarra amb una multitudinària cercavila

Xavier Santesmasses / Cervera.

Més de 500 aprenents de bruixot van inaugurar ahir a la tarda l'Aquelarret de Cervera amb la tradicional cercavila infantil que, segons fonts del consistori, va ser seguida per més de 10.000 visitants. A la rua s'hi van unir un centenar de nens d'entre 5 i 14 anys que aquest any s'han introduït per primera vegada en la celebració amb els tallers de foc, disfresses, màgia, percussió i xanques. A aquests s'han sumat els col·lectius infantils dels Diables Carranquers, del grup de Percussió Bombollers, de la companyia escènica Alea Teatre i, com a col·lectiu convidat, els Diables de Llorenç del Penedès. Els grups juvenils van transportar el seu bestiari, la Tarasca i la Cuca. Aquest últim element, incorporat l'any passat, té 12 metres de longitud i és transportat per 26 nens. La Cuca és obra de l'artista Fátima Puig, que s'ocupa, a més, de la creació de les disfresses de la festa.

Durant tota una setmana, els nens d'entre 5 i 14 anys han preparat l'escenografia de l'Aquelarret i ahir van rebre el bateig amb la seua presentació en societat. L'itinerari es va iniciar a l'avinguda Pare Claret i va recórrer la plaça Universitat, la plaça de Santa Anna i la plaça Pius XII, on van tindre lloc els lluïments de cada col·lectiu. En total, més d'un quilòmetre de foc, música, disfresses i percussió que va culminar amb un bany d'escuma.

L'Aquelarret és l'anunci de la festa nocturna, que va donar el tret de sortida poc abans de la mitjanit, després del tancament d'aquesta edició, amb la tradicional Cremada de la Universitat. Aquest any, la celebració està dedicada a la natura i, segons va anunciar el responsable del grup de diables Carranquers, Joan Miret, havia de començar amb el llançament de 600 petards per recordar l'efemèride dels 600 anys d'història dels Diables de Cervera.

D'altra banda, dissabte a la matinada, el grup Bandtokades, acompanyats pels Diables Carranquers, va omplir la plaça Major amb un muntatge de música flamenca basat en el poema Yerma de Federico García Lorca, amb motiu del 75è aniversari de la seua mort.

Ahir dissabte a la tarda també va obrir les portes al recinte universitari la Fira del Gran Boc, que va omplir de públic els patis de l'històric edifici de mags, tarotistes i venedors de productes esotèrics. En total, hi ha 150 estands.
_____________________________________________________
http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/laquelarret-pren-cervera/
Lo Carranquer ha dit…
Cervera es rendeix a les bruixes

L'Aquelarre aconsegueix una de les seues edicions més coloristes i multitudinàries.

X. Santesmasses | Cervera

Cervera es va rendir ahir finalment al foc. Després d'una setmana de celebracions nocturnes, la matinada de diumenge l'Aquelarre va celebrar la seua festa gran, en què gairebé 200 diables es van ocupar de cremar en una sola nit fins a 17.000 carretons de foc.

Segons el responsable dels Diables de Cervera, Joan Miret, la festa va començar a la Universitat, amb una traca armada amb 600 petards per celebrar els 600 anys de l'origen dels diables a la capital de la Segarra.

Després de la tronada, els diables van assaltar la Universitat fins a convertir-la en un infern. Després, la tradicional processó de diables, músics i bestiari va circular pel centre històric donant el tret de sortida de l'activitat en els quatre punts clau de la celebració que són la plaça Major, el monument a la Generalitat, el Portalet i Cal Racó.

El primer acte de la nit va finalitzar amb el lluïment dels grups que participen en la processó i que són Bandtokades, Alea Teatre, Bombollers, Geganters, la Gàrgola, i Sound de Secà. Van tancar el primer acte els diables amb el tradicional Ball de la Polla. En el segon acte, més de 200 percussionistes van prendre l'escena per oferir la invocació del mascle, basada aquest any en els sons i danses de la natura.Sota la direcció d'Albert Parra, la coreògrafa Montse Esteve i el director musical Robert Canela van posar ritme i ball per exposar les tribulacions de la deessa de la natura, escenificada mitjançant un arbre humà gegant instal·lat al centre de la plaça.

La nit va concloure amb l'aparició del mascle a la plaça a les 4 de la matinada, que va remullar durant 20 minuts els assistents. Els diables van tancar l'Aquelarre amb el foqueral, gairebé una hora de correfoc.

La massiva presència de públic a l'Aquelarre va deixar petit el centre històric. Segons l'alcalde, Ramon Royes, el futur no passa per aconseguir més públic sinó per fer de l'Aquelarre una marca de Cervera.
____________________________________________________
http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/cervera-es-rendeix-a-les-bruixes/
Lo Carranquer ha dit…
El foc de l'Aquelarre torna a omplir els carrers de Cervera

Cervera - La Productora 2011-08-29

Milers de persones van tornar a abarrotar aquest dissabte a la nit el casc antic de Cervera per participar en la 34 edició de la seva festa més multitudinària, l'Aquelarre.

Després de l'Aquelarret de la tarda, la versió de la celebració pels més petits, com sempre, el punt de sortida de la rua nocturna inicial va ser l'edifici de la Universitat, des d'on va partir la desfilada que va recórrer el centre urbà per traslladar el públic present fins a Cal Racó, l'ampli espai on es duen a terme els actes més esperats, com l'aparició del Mascle Cabró o el gran correfoc final que, sota el nom de Foqueral, protagonitzen els Diables de Cervera Carranquers.

No cal oblidar que la pirotècnia segueix sent el principal atractiu i reclam de la cita, sobretot en el que refereix a la seva utilització per part dels grups de diables participants, que en aquesta ocasió van ser la centenària Colla de Diables de la Riera de Gaià i, com no, els Diables Carranquers de Cervera.

En l'ampli espai de Cal Racó es va desenvolupar, com sempre en tres actes, l'espectacle de l'Aquelarre. Alguns dels elements que havien participat en la desfilada es van unir per formar un gran arbre, replet de diversos personatges fabulosos, que van ser atacats per nimfes, elfos, ogres i altres éssers fantàstics, aliats amb el real protagonista de la festa, el Mascle Cabró, que va fer la seva aparició sobre una impressionant aranya, des de la qual va fer l'esperada escorreguda sobre centenars de joves àvids de festa.

Mentrestant, en altres punts del casc antic regnava la música i el ball, amb estils per a tots els gustos. Així, si de nou La Salseta va fer ballar a tota la plaça, el Portalet va acollir els grups més roqueros i la plaça del Monument a la Generalitat un públic més propi de cualquer discoteca.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, va expressar la seva satisfacció pel desenvolupament de la festa, que de nou va tornar a rebre el suport multitudinari d'un públic molt lliurat, amb moltes ganes de festa, però amb un comportament en general correcte ja que no va caldre lamentar cap incident.
_____________________________________________________
http://www.lamanyana.es/
cervereta de vergós ha dit…
La portada del Segre,surt Cervera per partida doble!
massay ha dit…
l'enhorabona per la gran festa i moltes gràcies per la vostra hospitalitat.
si voleu veure algunes fotos que vaig fer podeu veurer-les aqui:

http://massayialtresherbes.blogspot.com/2011/09/aquelarre-de-cervera.html

sóc un diable de ses illes :-)