Contes de bruixes: 'En Pere sense por'



"En Pere sense Por" és el relat que s'explica en aquest capítol d'"Una mà de contes". Un artista l'il·lustra mitjançant diversos objectes d'ús quotidià.

En Pere no sabia què era la por i va decidir anar-la a buscar. Va travessar pobles i ciutats, valls i rius, però no la va trobar.

Un dia va arribar al país dels tres reis, que no li van fer gaire cas perquè havien de lluitar contra tres gegants. En Pere els va sorprendre els gegants mentre lluitaven i els va abatre. Així i tot, tampoc no va tenir por. A la nit es va quedar on hi havia els seus cossos i una bruixa va aparèixer amb un ungüent. Amb l'ungüent va unir els caps dels gegants als cossos i els gegants van recuperar la vida.

En Pere va robar l'ungüent i el va portar davant els tres reis. Aleshores, per demostrar com funcionava, va demanar als reis que li tallessin el cap i li tornessin a enganxar. Els reis, però, li van enganxar el cap als peus. Després van esmenar l'error i li van tornar a posar el cap a sobre del coll. En Pere es va posar molt content, perquè per fi havia tingut por. Li havia fet por tenir el cap als peus.

Extret de http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=7871&p_ex=pere%20sense%20por

Comentaris