Contes de bruixes: 'El bosc quan es fa fosc', de Victòria Bermejo




En aquesta ocasió, l'espai "Una mà de contes" explica i il·lustra una història de somnis: "El bosc quan es fa fosc".

A la nit, els boscos es transformen i hi surten milers d'éssers estranys.

Un dia, en Reinald estava buscant rovellons, quan, de sobte, es va adonar que s'havia fet de nit i que estava perdut. El seu instint el va fer començar a córrer per trobar el camí de tornada.

Cada cop, la nit es feia més negra i li feien mal les sabates de tant córrer. Finalment, va decidir continuar recte, però va ser la pitjor elecció, ja que, de cop i volta, va sentir el soroll d'un animal i va topar de nassos amb un llop ferotge que feia una setmana que no menjava.

Quan en Reinald es pensava que el llop se li tirava a sobre per menjar-se'l, el llop es va començar a transformar en un ós formiguer, que estava trist perquè només trobava formigues per menjar.

Tot seguit, l'ós formiguer es va transformar en una bruixa maligna i esgarrifosa. En Reinald estava tan atemorit que es va oblidar que li feien mal els peus i va continuar corrent.

Quan ja estava desesperat, a punt de desmaiar-se, va sortir d'entre els matolls un peixet de terra que li va oferir unes gotes d'aigua.

I tot seguit, també en va sortir un amable pingüí que li va oferir xocolata calenta. De sobte, va sentir un soroll que semblava venir d'un fantasma, va sortir corrents una altra vegada i es va clavar un cop amb una branca, que, en realitat, era un cérvol amic que li va dir que el portaria a casa.

El cérvol el va portar a una clariana on hi havia unes estovalles que li eren familiars. La nit s'anava transformant en tarda per art de màgia i, sense entendre res, va sentir la veu de la seva mare que li demanava si s'havia adormit i que l'ajudés a preparar el berenar.

Extret de http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=46228&p_ex=una%20m%E0%20de%20contes%20&p_alg=bruixa

Comentaris