Budapest acollirà l'any 2012 el 25è Aplec Internacional de la Sardana

Dins del marc del 24è Aplec Internacional de la Sardana celebrat a la ciutat francesa de Grenoble, es presentà la que acollirà la seva 25ena edició: la ciutat de Budapest, la capital d'Hongria.

Fins a 8.000 espectadors es van aplegar el cap de setmana del 4, 5 i 6 d’agost al parc Paul Mistral de Grenoble per conèixer i gaudir del ventall de grups d'arrel tradicional i folklòrica que conformen la cultura catalana. Aquesta mostra va anar a càrrec de 22 grups d'arreu del territori català on la sardana hi va tenir un paper important, amb les colles Encís i Sa Palomera de Blanes, i les cobles La Bisbal Jove i La Principal de la Festa. Totes quatre agrupacions van voler ensenyar als ciutadans de Grenoble les possibilitats de la dansa nacional i la música de cobla, un objectiu que també van complir amb concerts amb altres grups com la Polifònica de Puig-reig. Els castellers, els gegants i capgrossos o els espectacles de foc van ser altres elements del folklore català presents a l'aplec.




El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va viatjar fins a Grenoble per donar suport a la mostra. En una cloenda plena de música, dansa popular i foc, al parc Paul Mistral de Grenoble, els responsables de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics van anunciar que Budapest acollirà la 25a edició del certamen a l'agost del 2012.

Més de 700 persones pertanyents a 22 grups d'arreu del territori mostraren a Europa la riquesa de la sardana i el folklore català.

Vídeo de l'Aplec publicat pel diari Ara, extret de http://www.youtube.com/watch?v=w1_JqQ6j5nM&feature=player_embedded#!

Comentaris

Al vídeo hi apareixen alguns cerverins. A veure qui els troba!