'Els extraordinaris' número 1: EL PETARD



petard [petardo (castellà), firecracker (anglès)]: Canonet, generalment de cartó, amb una càrrega de pólvora o algun altre explosiu, proveït d'un ble en un dels seus extrems i lligat en ambdós amb fil, que produeix una detonació.

'Els Extraordinaris'

Aquest nou programa de producció pròpia del canal Super 3 de Televisió de Catalunya, que combina animació i imatge real, fa una pinzellada ràpida als objectes que nens i nenes de 8 a 12 anys utilitzen cada dia i que tenen un punt de genialitat que els fa únics.

Són objectes que ens envolten i que ens alegren la vida: els tenim a l'habitació, al pati, a l'escola, al carrer, al lavabo, a la botiga de sota casa… S'explica d'on vénen, per què són com són i per què es diuen com es diuen. Alguns d'aquests objectes són els petards, el xiclet, la tireta, els videojocs, les vambes, el bolígraf, la bicicleta, el raspall de dents, el sabó o la goma i el llapis.

Definició extreta de http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0131538&BATE=petard

Text sobre el programa extret de http://www.tv3.cat/actualitat/312120/Nova-programacio-a-partir-del-23-de-juny

Vídeo extret de http://www.tv3.cat/videos/3592970/enviaAmic

Comentaris

confús i pres ha dit…
aquest vídeo m'ha deixat esparverat...
el que ensenyen és com es fabrica una carretilla i en canvi tota l'estona parlen de pertards, i quan li fiquen el tro final a la carretilla per acabar-ho de rematar m'ha semblat entendre que li posen una traca!!!
Anònim ha dit…
la veritat es que sí, un video tan mal fet que en lloc de instructiu aconsegueix ficar-te dels nervis.
Xavi ha dit…
malgrat les errades aquest vídeo m'ha permès veure per primer cop a la meva vida com es fa una carretilla, i mira que fa anys que en cremo i no sabia ni com es feien
lo encenedor ha dit…
amb un procés de fabricació tant artesanal no m'extranya que siguin tant cares
curiós lo de l'aigua al terra