Cervera incorpora audioguies per millorar la difusió del patrimoni arquitectònic i cultural



Cervera ha incorporat a través del Centre d'Acollida Turística (CAT) un servei d'audioguies per tal de millorar la difusió del patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat entre els turistes que la visiten.

Es tracta d'uns petits dispositius MP3 que contenen enregistrades diverses pistes sonores amb explicacions sobre els diferents monuments de la ciutat configurant un recorregut que es pot fer a peu. Es poden fer servir tant de manera individual, amb uns auriculars, com de forma col·lectiva, ja que incorporen un petit altaveu.

Segons l'alcalde, Ramon Royes, aquest element només és el principi de tot un pla estratègic que ha de permetre fer un salt qualitatiu en serveis a la ciutat.

L'audioguia vol posar en valor els elements de patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat de Cervera creant un nou recurs turístic amb caràcter inesgotable, ja que el projecte de l'audioguia només s'ha d'executar una sola vegada i el seu ús és permanent. D'aquesta manera es vol dotar al visitant d'un bon grau d'autonomia a l'hora de conèixer el territori.




L'audioguia s'ha fet amb quatre idiomes: el català, el castellà, el francès i l'anglès. El recorregut definit per l'audioguia s'inicia al CAT i finalitza davant el Museu Comarcal de Cervera. Hi ha 10 pistes:

  1. una introducció amb l'explicació i ubicació de la ciutat de Cervera (CAT),
  2. el Sindicat Agrícola,
  3. la Universitat per fora,
  4. la Universitat per dins,
  5. les muralles i el monument a la Generalitat,
  6. el carreró de les Bruixes,
  7. la Paeria i la plaça Major,
  8. l'església de Santa Maria,
  9. el carrer Major i les seves cases senyorials (tram més proper a la plaça Major)
  10. el carrer Major i les seves cases senyorials (tram Museu Comarcal)

El visitant s'ha d'aturar en els diferents punts de la ruta i posar en marxa l'audioguia. En cada punt, l'aparell explica aquell nucli d'interès en una pista d'àudio que duren entre 3 i 4 minuts. Per aconseguir l'audioguia cal anar al CAT, deixar un DNI i abonar 2 euros. Es pot fer servir mentre el CAT està obert, de nou del matí a cinc de la tarda.

El projecte ha tingut un cost de 8.566 euros -finançat el 50% per la Diputació-, i és el primer CAT de tot Catalunya que compta amb aquest servei.

Plafons informatius al Centre Històric.

La posada en marxa d'aquest servei ha coincidit amb la col·locació per part de la Paeria de Cervera de sis plafons situats als principals punts del Centre Històric i que complementaran l'ús de l'audioguia. Els plafons, amb un cost de 6.500 euros, han estat finançats al 50% a través del pla de barris.



Informació extreta de http://www.bondia.cat/component/content/article/79-cultura/16389-cervera-incorpora-audioguies-per-millorar-la-difusio-del-patrimoni-arquitectonic-i-cultural i de http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/audioguies-a-cervera-per-difondren-el-patrimoni/

Imatge extreta de http://www.turismecat.cat/v2/directori/centre.php?c=5&id_pagina=6

Comentaris

Carme ha dit…
Aquest rètol penso que és el que hi ha a l'entrada del carrer Major. No trobo bé la indicació que fa de la zona comercial. Si assenyala la zona comercial cap a la plaça sant Miquel qui anirà a les botigues del carrer Major?
Un dels objectius del pla de barris no era revitalitzar el comerç del carrer Major o ja hi hem renunciat? A més d'indicar els monuments també es podria fer un cartell amb els comerços que hi ha. És una idea.
Cerverí content ha dit…
Felicitas a la Paeria per aquesta iniciativa. Troba que faltava un recorregut retolat per la ciutat.
Per tal de millorar, m'afegeixo el que diu la Carme, però podria acabar la recollida a les 8Hores de la tarda?
Penso que a les 5 a l'estiu es molt d'hora.
Podrien subministra-se també a l'oficina de Turisme del Museu?
Es pot afegir una descripció de Sant Pere el Gros?
Venga anims a tothom
Sols cal posar més botigues de turisme al Carrer Major.