Projecte de millora de Sant Pere el Gros



En motiu de la programació de la conferència que va tenir lloc dijous a la Cafeteria El Campanar sobre Sant Pere el Gros va sortir el projecte de tenir cura d'alguns aspectes que estaven abandonats pel que fa a l'església: la protecció a les finestres i la neteja de l'entorn així com també, recuperar una imatge, per substituir la que havien robat.

Copisteria Travesser va cedir un gran mural amb la imatge de l'església de Sant Pere així com també una quantitat de "rodondes" impresses en un paper adhesiu. Valorades a 1 euro, les petites i a 5 euros, les grans , un cop estiguin totes enganxades al mural donaran la quantitat suficient per poder assumir l'objectiu proposat. Gràcies, a totes les persones que, ja fa uns dies ,esteu omplint amb els vostres noms aquestes "rotondes" i que, veient el bon ritme de les adquisicions , es podrà considerar un èxit la iniciativa.

Les finestres es taparan amb una planxa fina d'alabastre, perquè la llum hi pugui entrar però que sigui difícil de trencar. És per això que no s'hi posa vidre. Miquel Codina s'ha ofert per posar-les personalment, sense cost. El nostre agraïment.

La imatge s'ha encarregat a Alba Cuñé, escenògrafa, que també havia fet la que ja fa uns tres anys van robar. Seguim apostant sempre pels artistes i artesans de casa nostra i valorem el treball creatiu de tots ells.

La imatge no estarà acabada pel dia 29, ja que l'encàrrec no s'ha fet amb el marge de temps necessari. El dia que es farà la presentació i la cesió a les persones que fa 25 anys que tenen cura d'aquesta església, ja s'anunciarà.

El proper dia 29, festa de Sant Pere, al vespre, després de la celebració religiosa, hi haurà la posibilitat de comprar coques i xocolata - del comerç just - per celebrar la festa i recuperar la tradició d'aquest berenar de capvespre.

S'anunciarà una sortida perquè els voluntaris que s'hi adhereixin puguin anar a treure les herbes i valorar l'aspecte del voltant de l'església, per tal de deixar-ho tot arranjat pel dia de la festa.

Gràcies a totes i tots per ajudar a fer una realitat aquest projecte.

Informació facilitada per la cafeteria El Campanar, elcampanar@yahoo.es

Imatge extreta de http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC2P80G

Comentaris

Anònim ha dit…
Cal felicitar a la Carme i a totes les persones que i col·laboren, no tant sols per aquesta inciativa sino per totes les xerrades que organitza.
Cervera amb persones com tu, fan que siguin molt més cultural.