La llei 'Òmnibus' genera preocupació en el món de la cultura popular



Dimarts dia 14 de juny l'Ens de Comunicació Associativa va convocar amb caràcter d’urgència una Assemblea General Extraordinària amb motiu de la presentació de l'Avantprojecte de Llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l'activitat econòmica, més coneguda com a llei Òmnibus. El motiu de preocupació que originà tant precipitada decissió fou el comprovar que en el redactat de la nova llei el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana desaparèixia de facte, així com el Consell de la Cultura Popular i Tradicional.

L’assemblea es realizà a la seu de la Casa dels Entremesos en plena ciutat vella de Barcelona, on lloc emblemàtic de la imatgeria festiva barcelonina.

En la línia habitual de l’Ens es va contactar amb l’actual director del CPCPTC Lluís Puig, per tal de ampliar-ne antecedents oferint-se a participar a la primera part de la reunió (abans de constituit-se l’assemblea) per tal d’aportar la major i més fidedigna informació possible.

La línia argumental es fonamentà en que es crearia una nova direcció general al voltant dels conceptes de l’associacionisme i cultura popular i que molt possiblement el patrimoni etnològic passaria a dependre de la D.G. de Patrimoni del propi departament de Cultura, tot plegat en la línia d’aprimament de l’administració.

La seva exposició fou positiva i dialogant tot donant a entendre que la nova etapa del que ha esdevingut el CPCPTC seria positiva.

Per part dels assistents es feren una sèrie de preguntes i consideracions en la línia que no es veia clar els resultats de l’operació. De fet, l’avantprojecte crea una situació d’indefensió en mesura de desconèixer la proposta real d’un possible nou departament i si les reiterades propostes del col·lectiu per repensar el CPCPTC prospererien amb aquesta nova llei. Per altre costat, la dita llei Òmnibus no contempla cap valoració econòmica de les millores que la seva aplicació pot reportar, per la qual cosa es fa difícil sospesar la seva conveniència.

Un cop acabada la seva exposició se li agraí la seva contribució i actitud constructiva i es constituí l’assemblea general extraordinària.

L´únic punt a tractar era la valoració i respostes a donar davant de l’esmentada llei acordant-se unànimament les al·legacions que s’havien de lliurar al registre del departament de la Presidencia de la Generalitat abans del dia 20 de juny.

Informació i imatge extretes de http://www.ensdecomunicacio.cat/noticia/lens-i-la-llei-omnibus-acords-de-lassemblea-general-extraordinaria

Comentaris