L’Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya, disponible en versió mòbil



L’Agenda.

L’Agenda Cultural és una base de dades que el Departament de Cultura posa al servei de totes les persones que desitgin cercar informació sobre activitats culturals que es fan arreu de Catalunya i, a la vegada, és una plataforma al servei d’entitats, institucions i particulars que organitzen actes culturals per a fer-ne difusió.

Ara, en versió mòbil.

Amb el desig de facilitar l’accés a les seves dades, l’Agenda estrena ara la versió mòbil: és un servei adreçat a dispositius mòbils amb accés a Internet, que permet fer consultes, visualitzar-ne els resultats i, en molts casos, localitzar els actes en un mapa. No és una aplicació que s'hagi de descarregar.

Accés.

Per accedir-hi a través del telèfon, s’hi ha de tenir instal·lat un navegador. L’adreça web és http://agendamobil.cultura.gencat.cat, però també s’hi pot accedir amb un lector de codis QR.



Mapa.

En el cas d'activitats que es fan en un espai que té una adreça determinada, podràs utilitzar l’opció “Mapa”, que et presentarà una imatge de Google Maps amb indicació del lloc on es fa l’activitat.

Disponible per a moltes plataformes.

La versió mòbil de l’Agenda està optimitzada per a tots els smartphones, i disposa d’un sistema que adapta els continguts a la pantalla de cada dispositiu de manera automàtica.

I també, realitat augmentada.

Primer has de tenir un dispositiu mòbil de tipus smartphone i instal·lar-hi “Layar”, que és una plataforma mòbil de realitat augmentada (+ info: http://www.layar.com). A continuació, hauràs de situar-te dins la categoria “Eventos” i de seguida trobaràs l’Agenda Cultural. En aquest moment només et cal orientar el teu mòbil en la direcció que desitgis i et mostrarà diferents punts que representen espais on es fan activitats culturals, de las quals trobaràs el detall a l’Agenda.

Informació extreta de http://www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament/

Comentaris