'Gaudeix la Festa', capítol 15

MANAIES DE BESALÚ i TROBADA DE CAMPANERS D'OS DE BALAGUER.

Des del segle XVII, la Vila de Besalú celebra la processó dels Dolors creada per les antigues ordre Servites provinents d'Itàlia. Els personatges mes singulars d'aquesta processó son els Estaferms, un soldats d'origen medieval que Besalú ha mantingut durant segles.

Os de Balaguer celebra des de fa 24 anys una Trobada de Campaners, un espai on es mostra aquest ofici ancestral. Un esdeveniment que reuneix mes de 30 campaners que mostren aquest llenguatge comunicatiu que s'ha transmès generació rera generació.




Tot seguit entrevista a Bienve Moya, escriptor, gestor cultural, recuperador de festes i premi Nacional de Cultura Popular, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Per acabar coneixerem els Currutacos, unes figures que en algunes poblacions, el diumenge de rams es pengen a les palmes i palmons de la canalla.

Text i vídeo extret de http://lleidatelevisio.xiptv.cat

Comentaris

Anònim ha dit…
El Bienve Moya,farà de moderador a les jornades de Reviure el patrimoni del museu de Cervera realcionades enguany amb la temàtica del Corpus. Interessant l'explicació de l'or´gien del correfoc.