'Diumenge de juliol': una cançó de 'La Banda del Yuyu' farcida de cultura popular

Aquesta tarda, als actes de celebració al Camp Nou de la 4a Champions de l'equip de futbol del FC Barcelona, he descobert 'Diumenge de juliol', una cançó del conjunt 'La Banda del Yuyu' ben farcida de festa, diables i cultura popular. Quan he vist el vídeo, m'he emportat una bonica sorpresa.



Vídeo extret de http://www.youtube.com/watch?v=qPKQoHyjZ48&feature=player_embedded

Comentaris

jaume primer ha dit…
hi ha alguns capgrossos de Cervera!
Anònim ha dit…
sí, he vist el Gepeto
de cervera o potser no ha dit…
Jo diria que alguns capgrossos de Cervera, desconec si tots o part, es van comprar a Barcelona, i no només els tenim nosaltres, a vegades els veus repartits per diferents poblacions. Segur que un geganter ens treuria el dubte
Gegantera ha dit…
Quina xulada de cançó i vídeo! Com a gegantera us treuré el dubte dels capgrossos: no són els de Cervera, n'hi apareixen alguns que també tenim aquí, ja que com ha dit el comentari anterior, els capgrossos van ser comprats a la botiga El Ingenio de Barcelona l'any 48, i en moltíssims altres llocs els tenen iguals, en el nostre cas, es caracteritzen pels vestits, que va confeccionar na Carme Vilaró de Jordana. A més, en el vídeo hi apareixen els capgrossos de la mútua, que també es troben a la gran majoria de pobles que disposen de gegants. Espero haver aclarit el dubte!