Cervera fa el do de pit



El primer Festival de Pasqua va aconseguir una ocupació del 70% en els 14 concerts celebrats durant quatre dies.

El Cor Madrigal va tancar ahir a Cervera la primera edició del Festival de Pasqua dedicat a la música clàssica catalana, que va aplegar més de 3.000 espectadors. Segons el seu director, Xavier Puig, la valoració del certamen ha sigut molt positiva, "ja que malgrat el mal temps, Cervera ha rebut visitants de tot Catalunya".

El festival ha aconseguit una ocupació del 70 per cent en els 14 concerts que s'han celebrat en quatre dies. Els de més èxit han sigut els dos concerts familiars, amb una mitjana de 500 espectadors, i els quatre nocturns, amb una mitjana de 350. Segons Puig, de cara a l'any que ve, el model serà el mateix, tot i que es mirarà d'evitar que s'encavalquin concerts, ja que algunes de les ofertes programades deixaven poc temps al públic per assistir a totes les propostes. L'altre gran repte serà fer efectiu el compromís de l'anterior Govern de finançar l'estada a Cervera de programadors de música clàssica de tot Europa. Segons va indicar Puig, amb aquesta aportació, el festival i la música clàssica catalana aconseguirien "una espectacular projecció internacional".

El Cor Madrigal va tancar ahir el certamen al paranimf de la Universitat amb una actuació en què va oferir temes de Josep Lluís Guzmán sobre poemes de Miguel Hernández, de Xavier Sans sobre Joan Salvat-Papasseit, i que va concloure amb dos peces de Montsalvatge. Dissabte a la nit, el concert va anar a càrrec del pianista i compositor Albert Guinovart, que va retre homenatge a Enric Granados amb 'Goyescas'.



Clica aquí per veure un extens reportatge fotogràfic del Festival de Pasqua de Cervera.

També us oferim el video "Sons del record", creat per Igor Cortadellas, i que ha estat el més puntuat en aquesta primera mostra de videoclàssics. Apareixerà també al programa 'Nydia' del Canal 33 el proper 30 d'abril a les 10.40 hores i el 6 de maig a les 13.35:

El so del record - Igor Cortadellas from Festival Pasqua Cervera on Vimeo.

Clica aquí per veure la resta dels videoclàssics que han participat a la mostra.

Imatge del concert del Quartet Casals i Alba Ventura facilitada pel Festival de Música de Cervera

Text de Xavier Santesmasses extret de http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/cervera-fa-el-do-de-pit/

Comentaris

Festival de Pasqua de Cervera ha dit…
---
EL FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA CONCLOU LA SEVA PRIMERA EDICIÓ AMB UNA BONA ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC I UNA GRAN PARTICIPACIÓ D'ARTISTES I PROFESSIONALS DEL MÓN DE LA MÚSICA CLÀSSICA A CATALUNYA

La celebració d'aquesta primera edició del Festival de Pasqua de Cervera, entre els passats 21 i 24 d'abril, ha tingut un balanç molt positiu que suposa una bona arrencada per a aquest nou esdeveniment musical a Catalunya.

Més de 3.000 espectadors de tot Catalunya van assistir als 14 concerts organitzats, entre els quals el concert inaugural amb l'Orquestra Julià Carbonell i l'Orquestra de Cambra de Cervera, que van interpretar obres inèdites de Granados amb el pianista Douglas Riva, l'artista estranger convidat, i van estrenar l'obra "Concerto Festival de Cervera". També cal destacar el que van oferir el Quartet Casals i Alba Ventura, que va ser enregistrat en alta definició per TV3 i s'emetrà a primers de juny. A més, Albert Guinovart va interpretar les Goyescas de Granados i va estrenar els seus Valsos poètics amb gran èxit, i el Cor Madrigal va protagonitzar el concert de cloenda. Als concerts de proximitat, hi van participar noms destacats com el de Carles Trepat, Juan de la Rubia, Pau Codina, Daniel Blanch i Kalina Macuta, Marta Valero i Gregori Ferrer, Jordi Castellà, Xavier Coll, Marc Charles. I els concerts familiars al Gran Teatre de La Passió van oferir les 7 Faules de Xavier Benguerel amb nous contes escrits pels nens i l'Orquestra de Granollers, i també la història del Mestre Armer i el Rei Midó amb l'Orquestra Andreví del Conservatori de Cervera i la música d'Albert Gumí acompanyada de dibuixos de Laura Borràs.

També cal destacar les taules rodones, a les que van participar una trentena de professionals de la música clàssica al nostre país. I la bona afluència de públic els tallers de David Puertas i Quim Altés, les projeccions de documentals, la Mostra de Videoclàssics i les tradicionals Caramelles.

______________________________________________________
http://www.festivaldepasqua.cat/
Anònim ha dit…
Realment ha estat un luxe.
Endavant amb la segona edició. Cervera s'ha d'associar amb la música de qualitat.