Anna Puig


Edu3.cat

Coincidint amb la celebració aquests dies a Cervera del 1r Festival de Pasqua, recuperem aquest capítol de l'any 2009 del programa "L'aprenent de pilot", produït per Televisió de Catalunya i Focus Audiovisuals, on es retrata la vida de la cerverina Anna Puig Torné, una virtuosa de la viola que ha triomfat a Alemanya.

Anna Puig va néixer a Cervera, l'any 1982, i va estudiar al Conservatori de Cervera. Puig, una virtuosa de la viola, es va instal·lar a Berlín, l'any 2002, per estudiar a la universitat, i allà es va quedar, seguint la batuta de Claudio Abbado. L'any 2009, la Mahler Chamber Orchestra, la MCO, la va incorporar a les seves files.

El programa troba Anna Puig a Dortmund, a Alemanya, en plena gira de la MCO, on interpreten "Der Freischütz", de C.M. von Weber.

L'aprenent de pilot.

En homenatge al protagonista de l'obra de Carles Soldevila, "LAU. Les aventures d'un aprenent de pilot" s'estructura aquesta sèrie d'espais monogràfics dedicats a retratar de forma directa la vida dels artistes catalans que desenvolupen gran part de la seva activitat professional fora de les nostres fronteres.

Professionals del món plàstic, escènic o musical són els protagonistes d'aquesta sèrie que mostren al telespectador com és la seva activitat laboral a l'estranger, i quines són les particularitats que el diferencien dels sectors existents a casa nostra.

El programa s'endinsa en el dia a dia dels artistes, retratant el seu entorn laboral directe, el contacte amb el públic i la seva vida personal. Aspectes que obren les portes a la reflexió sobre com s'articulen les polítiques culturals fora del nostre país i quins són els actius que tenen els nostres artistes més enllà de les nostres fronteres.

Vídeo i text sobre el vídeo extrets de http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=54610&p_ex=cervera&p_num=3

Text sobre el programa extret de http://www.tv3.cat/ptv3/tv3SeccioExtesa.jsp?idint=37815

Comentaris

Anònim ha dit…
molt xulo!
carranquera ha dit…
m'ha agradat veure les imatges dels geganters i del Carranco com quelcom representatiu de la nostra ciutat
Ester ha dit…
És molt d'admirar de l'Anna que encara que estigui a l'altra punt de món mai oblida el seu origen cerverí.