La música modernista d’Enric Granados al concert inaugural del Festival de Pasqua de Cervera



El Festival de Pasqua de Cervera arranca el dijous 21 d’abril amb un homenatge a la figura d’Enric Granados que protagonitzarà el concert inaugural amb la seva 'Suite Elisenda' per a orquestra i la col·laboració del pianista nordamericà Douglas Riva, Artista Convidat del Festival.

També hi participaran l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, dirigits per Xavier Puig. Sentirem dos Granados ben diferenciats: el Granados modernista, català, i encara desconegut; i el Granados inspirat per la música popular andalusa.

D’una banda la 'Suite Elisenda', que té el piano com a protagonista, i un gran solo de violoncel al segon moviment, que Granados va dedicar al seu amic Pau Casals. A més, 'Danza gitana' i 'Danza de los ojos verdes', dedicada a la “bailaora” Antonia Mercé.

També s’interpretaran 'Divertimento 2002' de Jordi Cervelló, que ha estat Premi Nacional de Música 2010. I s’estrenarà l’obra encarregada pel Festival de Pasqua de Cervera a Jesús Rodríguez-Picó, que porta per títol “Concerto Festival Cervera”, basada en alguns dels tocs de campanes propis del campanar de Cervera com el “toc del Bilandó”.

Per a més informació: www.festivaldepasqua.cat/

Informació extreta de la pàgina web del Festival de Pasqua de Cervera, http://www.festivaldepasqua.cat/la-musica-modernista-denric-granados-al-concert-inaugural/

Fotografia d'Enric Granados extreta de http://www.bnc.cat/fons/detall.php?id=84

Comentaris

jaume primer ha dit…
quin retrato més bonic
Anònim ha dit…
em sembla que se n'està fent molt poca promoció...

Tant de bo vagi errat
Anònim ha dit…
Serà per Cervera perquè l'àmbit musical de tot Catalunya n'està inundat!!!!!