L'Arxiu Comarcal digitalitza documents de molts dels ajuntaments de la Segarra



Aquest mes ha finalitzat el pla d'ocupació realitzat a l'Arxiu Comarcal de la Segarra, el qual ha permès que diverses persones aturades hagin estat treballant en la digitalització de documents conservats en aquest dipòsit. El pla, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, s'ha materialitzat amb la contractació de quatre persones, dues per part de la Paeria de Cervera i dues pel Consell Comarcal de la Segarra.

En total s'han digitalitzat 633 documents i s'han obtingut 129.300 imatges digitals que han permès crear reproduccions de qualitat que garanteixen la preservació i conservació de la documentació.

Els documents digitalitzats, majoritàriament, són Llibres d'Actes que pertanyen a diferents fons municipals de la comarca de la Segarra i corresponen als ajuntaments de l'Aranyó, Biosca, Cervera, Estaràs, Granyanella, Granyena de Segarra, Lloberola, Massoteres, Montoliu de Segarra, les Oluges, les Pallargues, els Plans de Sió, la Prenyanosa, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera i Tarroja de Segarra.

La digitalització d'aquests documents , que es conserven al Dipòsit Digital d'Arxius de Catalunya, permetrà que properament qualsevol ciutadà pugui consultar tota la documentació en línia, facilitant així la difusió i l'estudi de la història dels pobles de la comarca. Des del mateix arxiu, s'ha valorat positivament aquesta acció, tot afirmant que el projecte de digitalització ha contribuït, en primer lloc, a inserir laboralment a quatre persones aturades en un sector especialitzat com és l'arxivística, i, en segon lloc, a millorar l'accés al patrimoni documental de l'administració local en la seva vessant de preservació i difusió.

Notícia extreta del diari setmanal 'La Veu de la Segarra', 18 de febrer de 2011

Informació facilitada per l'Arxiu Comarcal de la Segarra, acsegarra.cultura@gencat.cat

Imatge: Sala Florensa, agost de 2009

Comentaris