Fotos del Firafoc 2011 a Igualada






Els Diables de Cervera - Carranquers van participar dissabte en diverses activitats del Firafoc 2011, que com sabeu va tenir lloc al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Imatges facilitades pel Jordi Vilaltella, fricky1@gmail.com

Comentaris

jaume primer ha dit…
com va anar? hi havia gent?
Núria ha dit…
Al Ramon se'l veu preocupat pels nous preus d'alguna de les pirotècnies que hi havia al Firafoc!

Doncs va anar força bé, la veritat. Va anar passant gent per la paradeta que vam muntar, vam parlar amb gent d'altres colles (que és el que es fa en aquestes fires), ens vam presentar al nou director del CPCPTC, q ens va animar amb l'Aquelarre... entre d'altres coses! L'actuació també va anar prou bé! Potser es va fer curta però va ser suficient per estrenar la nova fornada de grallers, que per cert, ho van fer "astupendo"!!
Unknown ha dit…
fa molt goig l'estant!
Anònim ha dit…
Soc en Joan Vilanova, responsable de Firafoc 2011.

Moltes gràcies per venir, Carranquers, i esperem poder-nos tornar a trobar a properes edicions... i fent foc per altres bandes
adivina adivinalla ha dit…
a l'estand dels Carranquers hi ha un intrús i ningú ho ha detectat?
Lo Carranquer ha dit…
L´èxit de FiraFoc fa que els organitzadors es plantegin un certamen regular.

Unes mil persones van passar ahir pel Museu de la Pell per conèixer colles de diables i les novetats en pirotècnica

MARC MAÑÉ/IGUALADA Unes mil persones, segons l'organització, van visitar durant tot el dia d'ahir la segona edició de FiraFoc, un certamen que vol convertir-se en un referent per als professionals del sector del foc i de la pirotècnica. Tot i que encara s'ha de fer una valoració formal, els responsables es mostren molt "satisfets per la feina feta" i per la valoració general, que "és molt bona", explica Joan Vilanova, responsable de la Fira.

Això pot desembocar en una nova fira regular a Igualada -en aquest cas seria bianual. "Fira d'Igualada, així com l'Ajuntament i el Consell Comarcal estan molt interessants en la proposta. És molt possible que aviat certifiquem la seva continuïtat de forma oficial", assegurava ahir a la tarda el màxim responsable.

El suport de les tres entitats comarcals ha contribuït a professionalitzar aquesta fira. Pensada inicialment com una activitat més del vintè aniversari del Grup Mal Llamp d'Igualada, FiraFoc ha aconseguit atraure al sector: "Ens van parlar molt bé d'aquesta fira i hi estic d'acord", explica en Salvador Armengol, de la pirotècnica Focs d'Artifici Europlà, de València. "És una bona oportunitat per presentar a les colles els nostres productes. A més, el lloc és molt maco i l'atenció és excel·lent", assegura el valencià. FiraFoc és "una excel·lent plataforma per mantenir els contactes de tot l'any i per conèixer noves colles. Ja vàrem venir ara fa dos anys i ara hem tornat", explica en Miki Pujol, de Pirotècnica Catalana.

En total, hi van participar una trentena d'expositors, entre colles de diables, constructors de bestiari, pirotècniques i fabricants d'estris i altres. Durant la jornada matinal, els visitants de la fira van dedicar a cercar nous contactes i explicar els seus productes, mentre que la tarda va haver-hi diferents exhibicions, tant de colles com de productes. A més, es van realitzar diverses conferències.

Des de l'entitat organitzadora, el Grup Mal Llamp d'Igualada, es mostren "molt satisfets per aquesta iniciativa", ja que fins ara no hi havia cap fira "d'aquest estil", explica en Pere Rabell, cap de colla. A més, ara és "la millor època de l'any per fer-la", ja que és quan les colles tot preparen el calendari de sortides.

El museu com a recinte firal

A més, la trobada va servir per promocionar el Museu de la Pell com a un espai firal. A la planta inferior, diables i altres criatures van compartir espai amb l'exposició permanent del Museu. A la planta superior es van instal·lar els expositors i a l'exterior es van fer diverses demostracions d'espectacles de foc i pirotècnica.
___________________________________________________________
http://www.regio7.cat/anoia/2011/02/28/lexit-segona-edicio-firafoc-que-organitzadors-plantegin-certamen-regular/130873.html
bocamoll ha dit…
Jo sí! Em penso que és un drac de la Ribera d'Ondara...