Lluís Puig i Gordi, nou director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana



La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha nomenat Lluís Puig i Gordi (Terrassa, 1959) com a nou director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, en substitució de Ramon Fontdevila.

Aquest és el seu currículum:

Té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

Director artístic del Mercat de Música Viva de Vic des del 2008. Des de 2001 dirigeix l’empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d’arrel tradicional i per extensió de tota la Mediterrània.

També ha estat director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010) i prèviament havia ocupat el càrrec de cap de l'Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Ha estat sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d'Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d’Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.

Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: 'Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa'; 'Crònica i Calendari de Dansa Tradicional'; 'Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades', 'Calendari de danses tradicionals catalanes', 'Les festes a Catalunya'. A més, ha produït diversos CD i DVD.

És Premi Nacional de Dansa (1984).

Clica aquí per accedir a l'entrevista que li ha fet Albert Font-Tarrés, periodista especialitzat en la sardana i la cobla, per al bloc www.creuant.cat, http://creuant.blogspot.com/.

Currículum extret del document resum dels Acords de Govern del 25 de gener de 2011.

Imatge extreta de http://www.cancioneros.com/co/733/2/el-mercado-de-la-musica-viva-de-vic-apuesta-por-los-cantautores-la-fuerza-de-la-palabra-agencias

Comentaris

Anònim ha dit…
Sabeu si té carnet del "partido"?
Fluski ha dit…
i el del Club Súper 3?
jo li desitjo molta sort ha dit…
jo el veig com una persona molt competent, tindrà la seva ideologia com tothom, però el fet d'haver estat al capdavant de la Fira Mediterrània i del Mercat de Música Viva de Vic durant tants anys -per governs de tots els colors- és quelcom que l'avala
Anònim ha dit…
bon currículum en molts i diversos grups de folklore, aquesta és la nostra cultura