Dimarts començaran els treballs de restauració del seny 'Trinitat'



El proper dimarts 4 de gener s'iniciaran les feines de restauració de la campana 'Trinitat', treballs que consistiran en el seu desmuntatge, baixada del campanar, i posterior trasllat a la reconeguda casa Hans Lachenmeyer, a la localitat alemanya de Nördlingen, on serà reparada.

En principi dimarts una gran grua la baixarà del campanar, acció que suposem que a molts agradarà contemplar ja que dificilment es podrà repetir en molt de temps.

S'aprofitarà la baixada de la campana, feina que anirà a càrrec de l'empresa especialitzada en campanes 2001 · Técnica y Artesanía, SL, de Massanassa (l'Horta Sud, País Valencià), per per un repàs de la capçalera que la subjecta al seu finestral (refer la fusta, substituir les femelles o altres elements que puguin estar en mal estat...). L'actuació servirà també per baixar la campana més petita, 'l'Onzena', que serà ajustada i contrapesada correctament.

La 'Trinitat' fou creada l'any 1879 pel fonedor Buenaventura Pallés, de Barcelona, i pesa aproximadament uns 553 quilograms i fa 985 mm de diàmetre.

Imatge extreta de http://www.flickr.com/photos/marisali/3480744067/sizes/z/in/photostream/

Informació facilitada pels Campaners de Cervera.

Comentaris

Matiner ha dit…
Això ho haurien de saber els mitjans. Suposo que ja s'ha fet algún comunicat de premsa.
Barrufet rundinaire ha dit…
Per a què ho han de saber? Perquè vinguin de fora a fer el pixapí?
La roba es renta a casa
jaume primer ha dit…
ja s'ha cobert tot el pressupost de la restauració?
Matiner ha dit…
Barrufet, aquest comentari és tipic cerverí.