La Paeria de Cervera retira els animals del parc Mas Duran



La Paeria de Cervera retira aquests dies les gàbies i els animals del parc Mas Duran per l'ampliació de la zona lúdica i de passeig. Segons el regidor de Serveis Municipals, Josep Ortiz, la proposta de recrear amb fauna autòctona en captivitat part de les instal·lacions del parc n'havia generat el deteriorament. Últimament, només hi quedaven cérvols, que s'han traslladat a una finca de bosc a Talavera; i ànecs, que s'han traslladat a l'estació depuradora. La resta d'aus com perdius, caderneres o guatlles s'han alliberat. La iniciativa de crear un espai de fauna autòctona es va portar a terme el 2003. Segons Ortiz, el projecte requeria unes cures i una inversió "excessiva i no prioritària" per al seu manteniment, de manera que s'ha optat per retirar les tanques i els animals abans que arribessin a una situació de més precarietat.

Al seu lloc, s'ampliarà la zona de passeig i es col·locaran més taules, ja que són molts els veïns que van al parc el cap de setmana. També s'hi plantaran arbres autòctons. El parc de Mas Duran, situat a l'interior de Cervera, és municipal i a les més de tres hectàrees que té acull una gran zona lúdica i de passeig.

Els treballs els porta a terme la brigada municipal finançada pel Servei Català d'Ocupació, que ahir també va començar les obres de rehabilitació del magatzem municipal del Banc d'Aliments, que es troba a l'avinguda Duran i Sanpere. Segons Ortiz, es pintarà el magatzem i s'hi col·locaran prestatgeries per facilitar la classificació i repartiment.

Informació extreta de l'article del Xavier Santesmasses a segre.com, http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/cervera-retira-els-animals-del-parc-mas-duran-pels-treballs-dampliacio/

Imatge extreta de https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-ceDoo8ErMBtiKPJa5RXqp3inEFMS-qeycoeuk7R0U0XRChzUP7pL6FBpd7f4_QxlKWQs6mGgYWjXOMZtyRsVbd6CEEJguijzztROCaFbJ7j2EceJsiUAXbUpj_hbNixhpbQ3L5Lf-PU/s1600/animalliberation_humanliberation.png

Comentaris

escolta indignat ha dit…
fa TRES setmanes que al mig de la plaça hi ha les restes de la palla de la gàbia dels cèrvols a mig cremar. Com si a la Paeria no sabèssin que cada dissabte a la tarda hi fem el cau. Des de luego que aixó que van fer al Mas Duran no té nom... I a veure com ho deixen. Perdoneu, peró algú ho havia de dir.
un que te bona memoria ha dit…
Els animals engaviats,del Parc del Mas Duran,és una herencia del govern Bordes-Sisquella,o sigui de CiU i PP.Perdoneu,però algú ho havia de dir!
ho haveu vist! ha dit…
milers d'euros llençats i algun que altre senglar (perdó, gat) desaparegut
Anònim ha dit…
Fa uns anys va arribar una subvenció per arreglar el parc Mas Duran.
Van col·locar gàbies, baranes i van canviar les valles que havien col·locat els pares del Cau per unes de color verd justificant que quedava més bé amb l'entorn.
Les primeres valles que es van ficar perquè els nens no caiguessin(pagades i col·locades amb l'esforç de gent voluntària) les van retirar i mai més se n'ha sabut res!
A l'administració falta un control de la gestió.
l'hemeroteca ha dit…
El Parc Municipal Mas Duran de Cervera inaugura un espai natural de fauna autòctona
18:12
12.04.2003

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i l'alcalde de Cervera, Salvador Bordes, han inaugurat avui el nou espai de naturalesa i oci del Parc Municipal Mas Duran, a Cervera.

Al recinte del parc s'han projectat tres instal·lacions dedicades a la fauna típica de la comarca de la Segarra. La primera és un espai
on viuran tres cérvols, una parella de senglars, perdius vermelles, conills de bosc i coloms.

També s'ha creat una zona humida, amb un estany artificial, on s'han instal·lat cinc parelles d'ànecs autòctons, de cinc espècies diferents. I, finalment, s'ha adequat una zona de pineda on viuen
diferents classes d'ocells, que disposaran de menjadors i caixes-niu.
________________________________________________
http://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/677247/parc-municipal-mas-duran-cervera-inaugura-espai-natural-fauna-autoctona.html
Anònim ha dit…
Ara que s'hi han posat, que treguin la placa del dia de la inauguració, que no fa amb l'entorn.
Gràcies.
Anònim ha dit…
Ja era hora que es reconegui l'error que es va fer.
Això dels animals, era "Crònica d'una Mort Anunciada" des del primer dia.
Esperem que el seu arranjament sigui profitos i especial el seu manteniment.
Posat's a fer, pq no posen un altre cop la cistella de bàsquet (tipus bandàlica).
Anònim ha dit…
Rectificar és de savis.
Ara cal manteniment, manteniment i manteniment.
I esperem que tots respectem les instal·lacions noves.
Serrallonga ha dit…
això es va decidir en aquella reunió que es va fer a l'Auditori sobre les ordenances de civisme?