'1808-1810. El Pla de Lleida en guerra.'


El passat 28 d’octubre va tenir lloc al Museu Comarcal de Cervera la inauguració de l’exposició '1808 – 1810. El Pla de Lleida en guerra', una producció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida que ha comptat amb la participació del mateix museu, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega i el Museu Comarcal de la Noguera.

L’exposició va presentar-se el passat estiu a la Sala Montsuar de l’IEI de Lleida i comença la seva itinerància pel territori amb el Museu de Cervera com a primera seu.

Aquest projecte aborda un episodi de la nostra història en tota la seva complexitat: des de les causes que van derivar en l’ocupació francesa de les terres lleidatanes fins a l’organització de la defensa, l’estratègia militar emprada per un i altre bàndol i el desenvolupament, baixes i desfetes de l’exèrcit català.

L’exposició acaba amb la caiguda de la ciutat de Lleida el 1810 i constitueix l’acte principal de la commemoració del 200 aniversari d’aquest esdeveniment que s’ha organitzat al llarg del territori.

Informació facilitada pel Museu Comarcal de Cervera, museu@museudecervera.cat  

Comentaris

Anònim ha dit…
I les croniques de futbol sala? tinc entes que l altre dia hi va haver pancarta i tot!
quiniela ha dit…
Es veritat, jo trobo a faltra la votacio a trofeu tretze!