El Lleó de Valls

>

En el marc de les Festes Decennals de Valls, el proper 29 de gener es presentarà un nou element que s'incorporarà al seguici popular de Valls. La Unió Anelles de la Flama treballa en la elaboració d'un lleó coronat que convertirà el bestiari popular de Valls en l'únic a Catalunya que tindrà els tres animals que representen la protecció i el poder: l'ós, l'àliga i el lleó. El cos, d'uns dos metres es farà de llautó, pesarà uns 80 kilos i la peça la duran dues persones.
Font: xip/tv-tac12

Comentaris

Anònim ha dit…
80 quilos,deu n'hi dó!
Àngel Cristo ha dit…
nosaltres ja tenim el nostre lleó particular: la Tarasca
Hakuna Matata ha dit…
Lluís Musté, ex-president de l'Agrupació del Bestiari Popular i Festiu de Catalunya, tot un crac!
Anònim ha dit…
Diumenge, castells a Valls!!!

AVUI.CAT

Aquest diumenge el món dels castells viu una cita imprescindible: la diada de Santa Úrsula a Valls, sinònim de l'enfrontament casteller entre les dues colles vallenques i que es podrà veure en directe a través d’Internet.

La Colla Vella de Valls i la dels Joves de Valls actuaran, un any més, conjuntament a la plaça del Blat oferint les seves millors construccions en la rivalitat més antiga del món casteller. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Valls, a través de la web www.valls.cat retransmetrà la diada en directe.

L’actuació arrencarà a les 13h i a partir d’aquest moment es podrà fer el seguiment de la diada en directe. Aquesta és la primera vegada que el portal municipal de Valls emet en directe la diada castellera i es realitza amb la voluntat de contribuir a difondre el fet casteller i la diada de Santa Úrsula en particular.

La retransmissió de la diada anirà a càrrec de Raquel Sans i Jordi Suriñach, acompanyats per Cinta Olivan, a peu de plaça, i els comentaris tècnics de Jordi Andreu i Jordi Crespo.