Esquirols XXI


Dissabte passat vaig assistir al concert dels 'Esquirols XXI', s’anomenen 'Sciurus' i canten les cançons gairebé idèntiques dels 'Esquirols', aquell grup de folk del qui tots, alguna vegada, n’hem escoltat alguna cançó i segur que també l’hem cantat. Es tracta d’un grup de músics, concretament 15 damunt l’escenari, que van planificar un espectacle que es va presentar el passat 19 de juny a l’Auditori de Barcelona. El seu objectiu era fer sonar les cançons d’'Esquirols' tal i com el grup les va deixar enregistrades i respectant-ne tots els detalls i arranjaments originals. Aquell concert va tenir molt èxit i la cosa ha anat més enllà. Dissabte van actuar a la Sala d’Igualada, el proper 30 d’octubre els podreu veure a Manresa i finalment, el 20 de novembre al CAT de Barcelona.
La veritat és que en directe la posada en escena és molt bona, fins i tot les veus femenines són bastant clavades a les originals del grup 'Esquirols'.
Us deixo algunes referències que he trobat per la xarxa d’ells, si podeu us recomano que aneu a alguns dels pròxim concerts, l'ambient que s’hi respira és agradable, tranquil, amb ganes de cantar i recordar aquelles cançons que tant els van marcar de petits. Potser els 'Esquirols' no tornaran però aquest grup de 15 músics després de més d’un any d’assajos han aconseguit imitar molt bé un grup que molts de nosaltres acabàvem de néixer quan ja van deixar els escenaris.
Si voleu saber més coses dels 'Esquirols': http://esquirols.lateneu.org/
Notícia de la Núria Turull, nuriaturull@gmail.com

Comentaris

Anònim ha dit…
Està integrat per Aleix Sala (violoncel), Anna González (llaüt), Blai Aguiló (contrabaix), Gonçal Vallès (guitarres), Ivan Joanals (tenora, teclats), Jaume Lara i Magda Pujol (guitares i veus), Josep Ll. Cleries, Lluïsa Molner i Mònica Busquet (veus), Josep Rubio (bateria), Martí Lahoz (piano i teclats), Pau Benítez (acordió diatònic), Pau Torrades (mandolina i violí) i Pilar Jiménez (flautes).

http://www.anoiadiari.cat/noticia/8364/els-nous-esquirols-arriben-dissabte-a-igualada