Al vent, la cara al vent...



El mapa eòlic català dissenyat pel tripartit, i que tantes discrepàncies internes ha generat, avança. El Departament d'Economia ha fet públics els noms de les empreses que es faran càrrec del desenvolupament d'aquesta energia en set zones marcades pel govern com a prioritàries. Avui s'han adjudicat una part dels 3.500 megawatts que la Generalitat vol instal·lar abans del 2015.

Vídeo i text extrets de http://www.tv3.cat/videos/3168210/Concessio-de-21-parcs-eolics

Comentaris

Anònim ha dit…
pel que diu, 7 parcs eòlics més a la Segarra i als voltants.
quina barbaritat!
Anònim ha dit…
Més del mateix, torne a ser palla mullada del que s'en beneficien uns quants, però els habitants de la zona no en veurem ni un centim d'euro, en canvi el nostre paisatge estará envoltat d'aquests aparells que malmetran la poca natura verge que ens quede.
un esventat ha dit…
als que ja tenim actualment a la vora s'afegiran els nous parcs eòlics de Ribera d’Ondara, Montoliu de Segarra, Talavera, Ivorra, Sant Ramon, Estaràs... vols dir que hi cabran tots? ja podem començar a comprar Frenadol...
La bruixa d'Or ha dit…
Doncs els pagesos estan ben contents, 6000€ per molí a l'any i nomes ocupen uns 10 m2, i si un aspa passa per damunt del terreny també paguen uns 600€ l'any.
Pere ha dit…
D'ocells no en quedaran gaires amb tant ventilador suelto. A terra posem ZEPA per no matar-los i que criïn, i en canvi omplim el seu espai aeri de molins per degollar-los. Algú ho entén?
Salutacions empordaneses ha dit…
L’Albera i els seus aspres està en el punt de mira del lobby eòlic i el govern ha aprovat un mapa en contra del consens territorial i polític de l’Alt Empordà. Aquesta àrea guarda uns valors culturals i naturals extraordinaris que cal preservar de la destrucció i la instal•lació industrial. Per això hi ha els llocs adients o el consens, representat pel corredor d’infraestructures. L’Albera té la concentració de monuments megalítics més alta de Catalunya amb conjunts excepcionals, alguns d’ells amb gravats rupestres. A més, s’hi desenvolupen activitats agrícoles que són la clau de diversos equilibris socials, naturals i econòmics. El mapa eòlic, tal i com està plantejat, és un despropòsit colossal. Com és què el govern de la Generalitat ha publicat un mapa eòlic, en contra del consens territorial, i que afecta espais d’excepcional interès cultural, natural i paisatgístic? El territori, com ha dit Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge «no és una mercaderia més, conté valors culturals, socials, simbòlics, identitaris i ecològics»; i forma part del més íntim d’uns ciutadans que no han estat consultats i que han estat exclosos de qualsevol procés de participació…


http://www.ediari.cat/agora/133-agora/327-cal-salvaguardar-lalbera
cervereta de vergós ha dit…
Hi ha dues coses de l'energia eòlica que són del tot contradictories:
1era-que es una energia ecologica i neta.
2ona-que l'atemptat als nostres paisatges és indiscutible.
Barrufet enginyer ha dit…
El cert es una cosa. Si no volem torres d'alta tensió per portar l'energia des d'on es fabrica fins on es distribueix (p.e. la famosa i polemica MAT), doncs hem de buscar la generacio de l'energia propera al lloc de consum.
Si no volem que ens plantin mes nuclears, no volem que ens plantin centrals termiques, no volem que ens plantin parcs eolics, no volem que ens plantin parcs solars... pero si que volem tenir el nostre aire acondicionat i/o bomba de calor, les nostres vitroceramiques, nevera congelador microones forn rentadora secadora asipadora ordenadors televisors... d'algun lloc hem de treure l'energia, no?
O comencem a fer un us mes racional de la energia i a construïr edificis mes sostenibles, o es el que ens toca.
El futur es la microgeneracia a les cases: Instal·lació d'un grup electrogen a les cases amb aprofitament termic per calentar l'aigua de consum domestic i la calefacció i vendre petites quantitats d'energia per a poder subministrar a els majors consumidors. Tu pots generar la energia que consumeixes a casa i vendre una part, que si es suma amb moltes petites parts poden alimentar les empreses del poble i rodalies.
Calamunda ha dit…
Pensa que fins que endesa no va ser comprada pels italians, nomès tenies una empresa subministradora. A més a més per tenir una placa solar a casa no tens cap facilitat només complicacions i a més per vendre l'energia t'has de donar d'alta com empresa.

És un pastís massa gran per deixar-lo escapar, sort que aviat hi hauràn eleccions...