10a Fes-ta Bruixa i XI Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra



Als voltants dels segles XVI - XVII a Sant Feliu Sasserra s’esdevingueren una sèrie de fets escabrosos relacionats amb la bruixeria. Moltes dones foren acusades injustament i moriren a la forca.

Ha passat molt temps des d’aleshores però no ho volem oblidar. Avui, més que mai, tenim ganes de parlar-ne, de denunciar la injustícia, de donar-ho a conèixer. És per això que des de fa 10 anys la fira que habitualment se celebrava el dia de Tots Sants a la vila s’ha convertit en una festa per a elles, les nostres bruixes. Una manera per continuar amb el patrimoni cultural del nostre municipi i pobles veïns.

La festa té una durada de dos dies. L'inici de la Fira de les Bruixes té lloc la nit del 31 d'octubre a la Plaça de l'Església. És la Invocació de la Festa, seguidament comença una Cercavila Esotèrica que recorre els racons més tenebrosos del poble.

El dia 1 de novembre els carrers del poble s’omplen a gom a gom. Les parades d’artesans, les tarotistes, la decoració de les façanes de les cases, la taverna esòterica i els múltiples personatges caracteritzats que es passegen per Sant Feliu, ens traslladem als temps passats.

Per a més informació: http://www.firabruixes.cat/

Text i cartells extrets de http://www.firabruixes.cat/

Comentaris