Nous Catalans. Nous Cinemes


La Federació Catalana de Cineclubs amb el suport del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana i la Secretaria per a la Immigració ha preparat un projecte anomenat “Nous catalans. Nous cinemes” que té com objectiu primordial aprofundir i dinamitzar les relacions interculturals a través de diverses jornades de cinema i associacionisme cultural

A Cervera es projectaran tres pel·lícules, les quals tindran una presentació i posterior debat a càrrec d’Oriol Bosch i una persona que parlarà en veu pròpia, donada la seva experiència o coneixement de la temàtica de la pel·lícula, la qual cosa, farà més enriquidora la sessió.
  • 17 de setembre – 20.30h – Sala Francesc Buireu – Pel·lícula “14Km”
  • 1 d’octubre – 20.30h – Sala Francesc Buireu – Pel·lícula “Com vaig celebrar la fi del món”
  • 8 d’octubre – 20.30h – Sala Francesc Buireu – Pel·lícula “Retorn a Hansala”

Presentació de la pel·lícula i posterior debat a càrrec d’Oriol Bosch Bausà. Llicenciat en Història de l’Art i màster en Gestió Cultural per la Universitat de Lleida. Ha treballat en diversos projectes de recerca de recuperació de patrimoni cinematogràfic i catalogació filmogràfica i és autor de nombrosos estudis historiogràfics sobre el desenvolupament del fet cinematogràfic a les terres de Lleida. Membre fundador de Cine-Ull, el cineclub de la UdL, i coordinador de programació de la Filmoteca de Catalunya a Lleida des de 2003. Recentment ha comissariat l’exposició Lleida. Sessió contínua (Institut d'Estudis Ilerdencs) i ha estat presentador i forista en la primera i la segona edició del Cicle de Cinema i Immigració de Balaguer (Ajuntament de Balaguer). És coordinador d’exposicions i comunicació del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.

Imatge i text extret de la pàgina de la Paeria de Cervera

Comentaris