Formació dels Grups de Foc



A la pàgina del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana ja han publicat documents relacionats amb els Cursos de Formació dels grups de foc.

Període extraordinari de regularització (octubre 2010 – novembre 2011).

L’aprovació del Reial decret 562/2010, de 7 de maig, pel que s’aprova el Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria, va comportar la regulació de l’ús de materials pirotècnics posant en perill la continuïtat del nostre patrimoni festiu amb foc. No obstant, el Reial decret preveu que les Comunitats Autònomes puguin reconèixer manifestacions festives com a “manifestacions de caràcter religiós, cultural o tradicional”, a nivell local o autonòmic, les quals es regiran per una Instrucció Tècnica particular (la ITC 18) que modifica els principals aspectes que dificultaven la realització de les manifestacions festives amb pirotècnia tal i com les hem conegut fins ara. La ITC 18 permet, entre d’altres mesures, que en les festes esmentades no siguin aplicables els límits d’edat i les distàncies de seguretat establertes amb caràcter general principals esculls per a les activitats dels grups de foc a Catalunya.

No obstant, la ITC regula la formació dels membres dels Grups de foc, per la qual cosa, el CPCPTC, ha establert un període extraordinari per a regularitzar l’acreditació formativa dels membres de les colles de foc de Catalunya, des d’ara fins el novembre del 2011. El calendari previst per a dur a terme aquesta formació és el següent:

  • 2 d’octubre: prova pilot per a la formació dels Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts (RGCRE)
  • Octubre: valoració de la prova pilot i establiment del calendari i distribució en el territori de la formació per a RGCRE.
  • Novembre 2010 – març 2011: sessions formatives per a RGCRE.
  • Març – novembre 2011: acreditació dels Consumidors Reconeguts com Experts.

A continuació trobareu la documentació provisional vinculada a la implementació del Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria, tant pel que fa a la formació de les colles de foc com per al reconeixement de les “manifestacions de caràcter religiós, cultural o tradicional”, així com la resta de documentació necessària per a seguir amb aprofitament les sessions formatives adreçades als RGCRE.

  • Documents vinculats (inclouen un apartat de preguntes més freqüents): documents 1 i 2.
  • Documents bàsics per a la formació dels RGCRE (a més dels dos anteriors): documents del 3 al 7.
  • Documents complementaris per a la formació dels RGCRE: documents del 8 al 13.

Informació facilitada pel CPCPTC. La imatge és una il·lustració del Ton Granell que va fer pels Diables de Cervera-Carranquers

Comentaris

carranquera ha dit…
quanta paperassa!!!