Assistència massiva a l'assemblea conjunta de la Federació de Diables i l'Agrupació del Bestiari a Santa Fe del Penedès



Diumenge, 12 de setembre. Més de 400 persones provinents d'arreu de Catalunya, País Valencià i Catalunya Nord van omplir l'auditori del Centre Cívic "Salvador Benach" de Santa Fe del Penedès (Alt Penedès) per prendre part en l'Assemblea conjunta de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Un únic tema a l'ordre del dia: informar, debatre i consensuar el procés.

Tot i que estava convocada a les 10 del matí, no va començar fins a 2 quarts d'11 degut a la gran quantitat d'assistents que feia cua per enregistrar-se i tot i que fins a sis membres de les respectives juntes de les federacions es cuidaven d'aquesta tasca.

A la mesa hi havia els presidents de la Federació de Diables (Pep-Enric Martí) i el de l'Agrupació de Bestiari (Sete Udina) flanquejats pels respectius secretaris (Joan Perelló i Eva Sánchez) i pel vicepresident del Bestiari (Jaume Múria) que va cuidar de moderar el debat donant el torn de paraules.

Després d'una breu salutació del Sete i d'explicar què pretenia l'assemblea i com es desenvoluparia, va prendre la paraula el Pep-Enric que va exposar a grans trets les particularitats del nou Reglament de Pirotècnia, la incidència que tindrà en el desenvolupament de la nostra activitat amb foc i el procés de formació que s'ha de dur a terme per part de tots els membres de les colles, subdividida aquest en la de Responsables de Grup i en la de Consumidor Reconegut com Expert.

Però com que del què es tractava és que hi hagués un ampli debat sobre els dubtes i les preocupacions que genera la nova i complexa legislació, es va iniciar el torn d'intervencions de l'assistència. Cal dir que el debat va ser molt intens i viu, amb nombrosos temes que van sorgir i que van ser contestats, fins on era possible, pels presidents de les federacions.

No va ser fins a 2 quarts de 2 de la tarda, és a dir, tres hores més tard, que es va donar per tancada l'assemblea que, segons les impressions recollides, va ser molt ben valorada per la concurrència i també per les juntes de govern de les dues federacions.

En acabar, es va servir un aperitiu a la plaça annexa al Centre Cívic i es va donar per tancada una reunió molt participativa i profitosa.

Text i fotografies extretes de http://diables.cat/noticias/detall/107/assistencia-massiva-a-l-assemblea-conjunta-de-les-dues-federacions-a-santa-fe-del-penedes

Comentaris