Disc d'homenatge a Miquel Soldevila



Uns 25 músics lleidatans s'han unit en l'enregistrament d'un disc d'homenatge al jazzman targarí Miquel Soldevila, que morí el 31 d'octubre de l'any passat a l'edat de 47 anys.

Soldevila dedicà la seva vida a la difusió del jazz i deixà una profunda empremta entre un ampli col·lectiu d'instrumentistes, formacions i programadors d'aquest gènere a les terres de Lleida. Ara es vol deixar testimoni del seu llegat mitjançant l'àlbum 'I remember you · Recordant Miquel Soldevila', enregistrat al Conservatori Professional de Cervera els dies 21 i 22 de maig amb David Casamitjana com a tècnic de so.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega s'encarregarà d'editar i distribuir la gravació. El treball es va presentar oficialment el passat 9 de juliol en un concert enmarcat dins el festival Atacdejazz! de Tàrrega, certamen que impulsà el mateix Soldevila des de l'any 2004.

El disc inclou 12 peces que simbolitzen els gustos musicals de Miquel Soldevila, algunes de les quals interpretà ell en el decurs de la seva trajectòria com a bateria. El repertori s'obre amb 5 estàndars instrumentals de swing ('In love in vain', 'I want to talk about you', 'I remember you', 'Stan's shuffle' i 'Moon and sand') interpretats per Xavier Monge (piano), Ignasi Gonzàlez (contrabaix), Esteve Pi (bateria), Xavier Pié (saxo soprano), Jaume Sanchis "Xixo" (saxo tenor), Ricard Grau (bateria) i Toni Solà (saxo tenor).

A més de la composició 'Aqueleria' a càrrec dels percussionistes Ricard Grau, Xesco Grau i Cidón Trindade, el latin-jazz també hi és representat amb 'Me siento Flex', gravat en directe a la Nova Jazz Cava de Terrassa i cedit per Quadrant Records, i 'Samba for Carmen', clàssic de Paquito D'Rivera interpretat per Xavier Figuerola (clarinet), Xavier Algans (piano), Pepo Domènech (baix elèctric), Ricard Grau (percussió), Cidon Trindade (bateria) i Xesco Grau (percussió).

Altres noms evocats.

L'àlbum aplega també composicions d'autor com 'Puta de tu' de George Brassens a càrrec de Xavier Santesmasses (veu), Xesco Grau (veu), Jaume Carbonell (rapsoda), Xavier Algans (piano), Pepo Domènech (contrabaix) i Ricard Grau (bateria). El cantautor targarí Xavier Ribalta s'ha sumat a l'homenatge aportant la recreació del poema 'Molt lluny d'aquí' de Màrius Torres al costat de Juan Cedrón (guitarra i veu), Miguel Praino (viola), César Stroccio (bandoneó) i Carlos "Carlsen" (cello).



El llistat es tanca amb dos enregistraments per part d'Hasta la Vista Social Club, agrupació que versiona peces dels cubans Buena Vista Social Club i de la qual havia format part Soldevila. Es tracta de 'Lágrimas negras' i 'De camino a la vereda' a càrrec de Xesco Grau (veu, flauta i percussió), Bepo Santmartí (veu), Tere Sala (veu), Xavier Santesmasses (veu), Celi Garcia (veu), Xavier Algans (piano), Pepo Domènech (contrabaix) i Ricard Grau (percussió). Assumpta Burgés i Xesco Grau s'han encarregat de captar les fotografies de les sessions de gravació.

Informació extreta de http://www.bondia.cat/component/content/article/93-societat/11191-disc-dhomenatge-a-miquel-soldevila (18 de juny de 2010)

Imatges extretes de http://www.tarrega.cat/imatges/fotos/noticies/Atacjazz/

Comentaris

Anònim ha dit…
En record d'un bon amic. Una abraçada allà on siguis, Miquel !