Demà, 'Ball de Foc' a Vilafranca del Penedès



Els diables de la localitat duen a terme demà al vespre una versió teatralitzada del típic correfoc.

Els Diables de Vilafranca han fet evolucionar el tradicional correfoc de Sant Fèlix fins a convertir-lo en una espectacle teatralitzat, el Ball de Foc. La cita té lloc demà a partir d'un quart de 10 del vespre a la plaça Anselm Clavé com a punt de partida. Més enllà de la història d'en Silé i els Gnoquis, la nit i culmina amb una impressionant encesa a la façana de la basílica de Santa Maria d'aquesta localitat del Penedès.

Ja feia temps que Vilafranca volia fugir de l'estructura tradicional del correfoc i al 2003 va començar a innovar tot buscant un fil argumental a aquesta cercavila de llum i soroll. La història gira entorn a un alquimista que vol aconseguir el foc infernal dels diables. Per tal de resultar més fort, es converteix amb en Silé, un ésser enorme mig home, mig dona, mig animal. Aquest finalment aconsegueix robar el foc amb l'ajuda dels Gnoquis, els seus minúsculs ajudants.

I és a partir d'aquest moment quan comença el correfoc, ja que els dimonis surten en massa per empaitar-lo pels carrers de Vilafranca. Després d'uns quants encontres plens de pólvora, els diables recuperen el foc, però no en Silé, que es refugia dins l'església de Santa Maria. És llavors quan decideixen cremar-la amb el monstre a dintre creant així un espectacle final molt espectacular visualment.

Imatge i text extret de Vilaweb

Comentaris

Foc ha dit…
Més enllà de la teatralització, La base és un gran correfoc i un bon moment per veure Vilafranca.