Avui, Dijous Gras d'Aquelarre 2010



Informació facilitada per l'Agrupació Seny Major de grups folklòrics i de carrer de la ciutat de Cervera

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Cervera recupera aquest dimecres l'origen de l'Aquelarre

El carreró de les Bruixes en rememorarà la primera edició

X. SANTESMASSES | CERVERA

La capital de la Segarra recupera aquest dimecres l'element original de l'Aquelarre, el carreró de les Bruixes, i ho fa de la mateixa manera que es va iniciar la festa fa 33 anys ocupant el carrer i els baixos de les cases d'aquesta antiga via pública medieval. L'Aquelarre es va projectar inicialment com una festa infantil. Els jocs per a nens com els titelles i el teatre omplien els baixos del carrer, llavors intransitable, que havia estat recuperat pels mateixos joves de Cervera.

Del muntatge se n'ocupen els pubs La Bombolla i Noctàmbul, que cada any organitzen una de les jornades de la festa de les bruixes. Per a la celebració s'han recuperat els baixos de quatre cases on els visitants podran practicar el Tir al Regidor, en què els edils locals són el blanc; podran assistir a una escenificació teatral, a una sessió de tarot, o a un concert de música de la mà de l'artista local Amadeu Pipó, que ja va tocar en la primera edició de la festa.

La festa del Dimecres de Cendra obre d'aquesta forma les celebracions nocturnes de l'Aquelarre que culminen diumenge. Demà dijous, la festa l'organitzen les dones de les associacions de Cervera. Els actes previs de l'Aquelarre van començar dilluns amb els tallers de l'Aquelarret i el curs infantil de màgia, en què participen més de 200 aprenents de bruixots.
__________________________________________________
http://segre.com/index.php?id=225&tx_ttnews[tt_news]=85538&cHash=eb76ff5cee