Últim divendres de 'Músiques Tendres'



Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Més informació de Bord de Sacirera a
http://www.myspace.com/522857349
Lo Carranquer ha dit…
HISTORIES DE VORA EL FOC
Mateu Solé i Casanovas ©

"BORT" DE SACIRERA, EL BANDIT GENERÓS DE TARROJA.
_______________________________________________

Conten, que a mitjans del segle catorze, rondava per la Comarca, i sobretot per les rodalies de Tarroja, poble d'on era fill i on tenia amics i parents que li donaven aixopluc i ajuda un bandoler anomenat "El Bord de Sacirera”.

Com qualsevol bandit generós que es preciés de ser-ho, no s'encarnissava amb la gent indefensa dels pobles, sinó que es dedicava a robar als poderosos (em permetreu que sigui malpensat i digui que potser ho feia perquè sabia que així com no es pot treure aigua d'un pou sec, dels pobres es difícil obtenir-ne quelcom de valor) i emprava una part del que obtenia dels seus robatoris en socórrer a la gent necessitada de la Comarca, la qual cosa el feia simpàtic a la gent humil que l'amagava i el protegia, i odiós als poderosos que eren víctimes dels seus robatoris i que de totes maneres intentaven de capturar-lo.

Per aquest motiu, organitzaren colles d'homes armats que el buscaven arreu de la Comarca, però com que la gent dels pobles l'emparava, el protegia i l'amagava, de cap de les maneres el podien trobar.

En el curs d'una d'aquestes recerques, la tropa que el buscava va trobar a un home de Tarroja, i en dir-li que buscaven al malfactor "Bord" de SACIRERA, l'home els va dir que el tal "Bord" era una bona persona i que ell mai el descobriria. Amb la qual resposta va fer enfadar allò més als buscadors que enrabiats el varen apallissar de valent.

En assabentar-se del fet en "Bord" va començar a pensar que les seves malifetes era possible que les fessin pagar a la gent innocent de Tarroja i rodalies i va determinar de marxar de la contrada i anar-se'n a continuar amb les seves aventures a un altre indret.

__________________________________________
http://www.llobregos.net/histories15.htm