La formació dels responsables de grup de les colles de diables en marxa


Els diversos agents implicats en l’aplicació de la directiva europea sobre pirotècnia acorden el programa de formació dels responsables de grup i dels ciutadans reconeguts com a experts (CRE).

Després de cinc reunions, celebrades els mesos de juny i juliol, on han participat representants de: Delegació del Govern Espanyol a Catalunya, Direcció General de Protecció Civil, Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Associacions Municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques i Federació de Municipis de Catalunya), Associacionisme (Federacions de diables i dimonis, del bestiari i dels balls de diables centenaris amb parlaments) i Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, s’ha consensuat el programa de formació que demanava la transposició de la directiva europea a la realitat catalana.

A la primera sessió que amb caràcter de prova pilot es desenvoluparà el proper dissabte 2 d’octubre a Barcelona hi participaran uns cent diables d’arreu de Catalunya. La jornada s’ha organitzat en dos blocs clarament definits. El del matí, més genèric i teòric, que inclourà els següents temes: importància de la seguretat en el marc festiu de foc a Catalunya; aplicació de la legislació a l’organització de manifestacions festives amb pirotècnia; paper del responsable de grup; com transmetre la formació als CRE.

Al bloc de la tarda, més concret i pràctic, es comptarà amb la presència de tècnics dels fabricants de productes pirotècnics que explicaran les condicions de transport i emmagatzematge i també com realitzar els càlculs de seguretat. A petició de les colles hi haurà també un apartat que farà referència a la seguretat integral (creació de zones de seguretat) i a la casuística d’accidents. Per acabar es plantejarà la formació que hauran de tenir les colles infantils, que haurà de ser similar a la dels CRE, adaptada a la seva edat.

Informació extreta de la pàgina web del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana

Imatge extreta de http://colegiocaniles.blogspot.com/2010/06/graduacion-infantil_29.html

Comentaris

la senyora Fletcher ha dit…
i quines colles seran les escollides per a la prova pilot?
Anònim ha dit…
alguna centenària...
Serrallonga ha dit…
i nosaltres?