Serra de Dalmases entrega rebuts d’entre 1830 i 1909 als Campaners de Cervera


Fausto Serra de Dalmases va lliurar el passat 9 de juny als Campaners de Cervera una vintena de rebuts que la seva família havia pagat al campaner major de la capital de la Segarra entre el 1830 i el 1909 perquè toqués les campanes per encàrrec. Els primers rebuts estaven firmats per Tomasa de Massot mentre que els darrers els havia firmat Joaquim de Dalmases.

Per la seva part, el paer en cap, Joan Valldaura, va entregar a Fausto Serra de Dalmases una rèplica de l’acta de la constitució de la Generalitat de Catalunya a Cervera l’any 1359.

A l’acte també hi va assistir la directora de l’Arxiu Comarcal de la Segarra, Dolors Montagut, la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés, i una trentena de membres dels Amics dels Museus de Catalunya que van aprofitar per visitar la ciutat.

S’ha de recordar que la família Dalmases ja va lliurar a l’Arxiu Comarcal de Cervera diverses sèries documentals d’interès per a la ciutat, que formen la col·lecció ‘Faust de Dalmases i Massot’. A més, l’octubre de 2001, el mateix Serra de Dalmases va lliurar la resta de documents al Departament de Cultura de la Generalitat a fi que es conservessin a l’Arxiu de Cervera.

Informació extreta de http://www.comarquesdeponent.com/

Imatge extreta de http://www.comarquesdeponent.com/ee/img-not/entrega-documents-4.jpg

Comentaris